płomyk Napisano 5 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2008 witam drodzy koledzy po elektrolizie i wyczyszczeniu szczotka druciana i wymyciu fantu (np magazynek) wrzucam go do ropy , wyjmuje na 2 dzien chce go przejechac smarem a tu pojawiły sie plamki czerwone tak jakby rdza identyczny wyglad ale to nie to schodzi po dotknieciu palcem??? co to jest co sie wytwarza???? prosze o info:) :) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fraktal Napisano 5 Sierpień 2008 Share Napisano 5 Sierpień 2008 Ropa nie powinna nic robić. Pierwsza myśl jaka mi przyszła do głowy, to że do oleju opałowego aby go odbarwić i sprzedawać jako napędowy dodaje się kwasu chyba siarkowego. Nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 7 Sierpień 2008 Share Napisano 7 Sierpień 2008 Prawdopodobnie to wstaje" niedoczyszczona rdzda pod wpływem namoczenia.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrSmith Napisano 7 Sierpień 2008 Share Napisano 7 Sierpień 2008 Też miałem coś takiego ostatnio. Z carski dwuwarstowego guzika (tylko umyty) włożonego do torebki wyciekło po kilku miesiącach coś rdzawoczerwonego.Pierwsze skojarzenie - guzik krwawi :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr777 Napisano 8 Sierpień 2008 Share Napisano 8 Sierpień 2008 w rdzy tworzą się pory w których odłożyła się woda po jakim czasie woda wydostaje się na zewnątrz i z tego powodu takie zjawisko często spotykane na stali.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.