stangret Napisano 4 Sierpień 2008 Autor Napisano 4 Sierpień 2008 Wyszło coś takiego z ziemi i nazwa dziwnie mi się kojarzy.Ale może się mylę.pozdrawiamstangret
Luftlander Napisano 4 Sierpień 2008 Napisano 4 Sierpień 2008 Nie tylko pojazdy szynowe pod koniec lat 30-tych 90% ciężarówek od 7 do 16 ton miała hamulce firmy Knorr.http://de.wikipedia.org/wiki/Knorr-Bremse
stangret Napisano 4 Sierpień 2008 Autor Napisano 4 Sierpień 2008 To wiele tłumaczy. Na terenie gdzie została znaleziona tabliczka jeszcze do lat 50-tych stało mnóstwo sprzętu porzuconego przez niemców, a i kilku domorosłych saperów" straciło życie. Czołgi, armaty, samochody, wozy amunicyjne, kuchnie polowe itd. Okoliczna ludność zagospodarowała co mogła, a taka tabliczka nikomu się nie przydała.Jeszcze jedno. Gdzie mogła być mocowana?pozdrawiamstangret
stangret Napisano 4 Sierpień 2008 Autor Napisano 4 Sierpień 2008 Wyszło coś takiego z ziemi i nazwa dziwnie mi się kojarzy.Ale może się mylę.pozdrawiamstangret
Pytanie
stangret
Wyszło coś takiego z ziemi i nazwa dziwnie mi się kojarzy.
Ale może się mylę.
pozdrawiam
stangret
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.