Wol Napisano 3 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2008 Witam, chciałem zebrać umundurowania dla oficera Waffen-SS z okresu lato-jesień 1944. Przeglądałem oferty Hero i Mundury historyczne i nie wszystko jest do końca jasne. W ofercie Hero brakuje cen (Mógłby ktoś podać orientacyjne? Chodzi o bluzę, spodnie i buty), do tego słyszałem są problemy i nie każdemu „chcą” szyć. Pod tym względem oferta Mundurów wydaje się bardziej przemyślana i lepiej przygotowana, ale… No właśnie. Mają fajnie wyglądającą kangurkę, ale problem jest z bluzą. Te, które widziałem na stronie Hero nie do końca zgadzają się z planszami jakie przeglądałem (Osprey: 401, 404, 407, 415). Te od Mundury wyglądają jakby wymagały większej przeróbki (głównie kołnierz). Bardzo proszę o radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leutnant Napisano 7 Sierpień 2008 Share Napisano 7 Sierpień 2008 http://stores.ebay.com/Spearhead-Militariaa te dwie firmy olej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 7 Sierpień 2008 Share Napisano 7 Sierpień 2008 A ja bym jednak HERO nie olewał, bo na przykład replik Marschstiefli ładniejszych niż przez nich produkowane nie dostaniesz… :)Problem ze Spearhead-Militaria polega na niskiej jakości mundurów sukiennych – produkowanych z za cienkiej wełny… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leutnant Napisano 7 Sierpień 2008 Share Napisano 7 Sierpień 2008 to fakt.kapcie w hero maja I klasa. Spearhead ma za to b.dobre camo:PPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARTUT Napisano 7 Sierpień 2008 Share Napisano 7 Sierpień 2008 A jak jest dobre camo, piro i dużo amo to wtedy jest dobre reko ;)A tak poważnie to dziwię się Hero, że aż tak olewają pojedynczych klientów. Kiedy zaczynałem przygodę z rekonstrukcją kilka razy do nich pisałem i dzwoniłem. ZERO odzewu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 7 Sierpień 2008 Share Napisano 7 Sierpień 2008 Oni mają hurtowych odbiorców, odkąd całkowicie wyparli STURM z rynku produkcji filmowych, więc detalistami się nie przejmują… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 7 Sierpień 2008 Share Napisano 7 Sierpień 2008 Dlatego poważni odbiorcy z Zachodu już rezygnują ze współpracy z nimi (vide Richard Underwood). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johann Napisano 12 Sierpień 2008 Share Napisano 12 Sierpień 2008 Panowie, jak się szyje duże ilości mundurów do jednego filmu (a filmy są jeden po drugim)to się nie przejmuje pojedynczą osobą... To chyba zrozumiałe. Poza tym Hero to nie tylko mundury historyczne. Oni po prostu nie kierują swojej oferty do rekonstruktorów, tylko odbiorców hurtowych (a raczej masowych") Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steffanos Napisano 12 Sierpień 2008 Share Napisano 12 Sierpień 2008 to prawda! wg mnie HERO nr 1! ale bez kontaktów nic tam nie załatwisz! poczekaj aż będą mieli jakąś wyprzedaż albo będą 'pomiędzy' produkcjami! wtedy jest szansa, mała ale jest!Hongkong odradzam, ja umoczyłem tam trochę kaski, bo paki nie poprzychodziły!Frankowski, no cóż!? nie wszystko ma zgodne z prawdą histroyczną! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.