Skocz do zawartości

Pytania początkującego

Wol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałem zebrać umundurowania dla oficera Waffen-SS z okresu lato-jesień 1944. Przeglądałem oferty Hero i Mundury historyczne i nie wszystko jest do końca jasne. W ofercie Hero brakuje cen (Mógłby ktoś podać orientacyjne? Chodzi o bluzę, spodnie i buty), do tego słyszałem są problemy i nie każdemu „chcą” szyć. Pod tym względem oferta Mundurów wydaje się bardziej przemyślana i lepiej przygotowana, ale… No właśnie. Mają fajnie wyglądającą kangurkę, ale problem jest z bluzą. Te, które widziałem na stronie Hero nie do końca zgadzają się z planszami jakie przeglądałem (Osprey: 401, 404, 407, 415). Te od Mundury wyglądają jakby wymagały większej przeróbki (głównie kołnierz). Bardzo proszę o radę.

A ja bym jednak HERO nie olewał, bo na przykład replik Marschstiefli ładniejszych niż przez nich produkowane nie dostaniesz… :)
Problem ze Spearhead-Militaria polega na niskiej jakości mundurów sukiennych – produkowanych z za cienkiej wełny…

A jak jest dobre camo, piro i dużo amo to wtedy jest dobre reko ;)

A tak poważnie to dziwię się Hero, że aż tak olewają pojedynczych klientów. Kiedy zaczynałem przygodę z rekonstrukcją kilka razy do nich pisałem i dzwoniłem. ZERO odzewu...

Panowie,
jak się szyje duże ilości mundurów do jednego filmu (a filmy są jeden po drugim)to się nie przejmuje pojedynczą osobą... To chyba zrozumiałe. Poza tym Hero to nie tylko mundury historyczne. Oni po prostu nie kierują swojej oferty do rekonstruktorów, tylko odbiorców hurtowych (a raczej masowych")

to prawda! wg mnie HERO nr 1! ale bez kontaktów nic tam nie załatwisz! poczekaj aż będą mieli jakąś wyprzedaż albo będą 'pomiędzy' produkcjami! wtedy jest szansa, mała ale jest!
Hongkong odradzam, ja umoczyłem tam trochę kaski, bo paki nie poprzychodziły!
Frankowski, no cóż!? nie wszystko ma zgodne z prawdą histroyczną!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie