finucha Napisano 2 Sierpień 2008 Autor Napisano 2 Sierpień 2008 witamto co na foto wielkosc jak paczka zapalek,z tylu nakretka.na skrzydlach orla mocowanypolksiezyc i krzyz na dole wstega z napisem (ledwoczytelny).zjakiej to armii?
GRZESIEK2240 Napisano 2 Sierpień 2008 Napisano 2 Sierpień 2008 To jest odznaczenie fur schlesien"(za śląsk)trafiłem identyczne tylko na agrafkę
finucha Napisano 3 Sierpień 2008 Autor Napisano 3 Sierpień 2008 no i rewers.pomiedzy nitami u góry jakis slad po czyms nie sadze ze to sygnatura.no i kropka po srodku o ktorej mowiłem.tarcze doczyscilem jest tam napis fur schlesien.
finucha Napisano 3 Sierpień 2008 Autor Napisano 3 Sierpień 2008 dzieki za wszystkie odp.przyznawali ta odznake za walki w powstaniu slaskim?
finucha Napisano 2 Sierpień 2008 Autor Napisano 2 Sierpień 2008 dzieki za odp.mam slaby aparat na fotce nie bedzie widac,jest slad po slupkunakretki tak nysle .po srodku orla.wielkosci 2mm.wstega i krzyz mozowane na nity,za co dawali to odznaczenie?
MK Napisano 3 Sierpień 2008 Napisano 3 Sierpień 2008 Tak, członkom Freikorpsów walczącymi z powstańcami na Górnym Śląsku, od 1919 roku przez minimum 6 miesięcy służby.
MK Napisano 3 Sierpień 2008 Napisano 3 Sierpień 2008 Nie jest to odznaczenie Für Schlesien" tylko Schlesischer Adler 1. Stufe, też jestem ciekaw zdjęcia rewersu.Wszystko na ten temat:http://de.wikipedia.org/wiki/Schlesischer_Adler
Pytanie
finucha
witam
to co na foto wielkosc jak paczka zapalek,z tylu nakretka.na skrzydlach orla mocowanypolksiezyc i krzyz na dole wstega z napisem (ledwoczytelny).zjakiej to armii?
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.