dudzin Napisano 1 Sierpień 2008 Autor Napisano 1 Sierpień 2008 W dniu dzisiejszym trafił do mnie trochę zdezelowany prawdopodobnie carski czajnik. w związku z tym mam kilka pytań:1. jak wyglądał w całości?2. co mogą oznaczać wygrawerowane napisy na nim?
ded Napisano 4 Sierpień 2008 Napisano 4 Sierpień 2008 3-й сибирский резервный артиллерийский паркhttp://www.berndorf-usa.com/history.htm
dudzin Napisano 1 Sierpień 2008 Autor Napisano 1 Sierpień 2008 W dniu dzisiejszym trafił do mnie trochę zdezelowany prawdopodobnie carski czajnik. w związku z tym mam kilka pytań:1. jak wyglądał w całości?2. co mogą oznaczać wygrawerowane napisy na nim?
dudzin Napisano 1 Sierpień 2008 Autor Napisano 1 Sierpień 2008 Jedyne co udało mi się znaleźć to, że austriacka firma Berndorfer produkowała m.in. elementu uzbrojenia (hełmy ...) i naczynia niklowane.
dudzin Napisano 4 Sierpień 2008 Autor Napisano 4 Sierpień 2008 Ogromne dzięki. Nie sądziłem, że się uda.
Pytanie
dudzin
W dniu dzisiejszym trafił do mnie trochę zdezelowany prawdopodobnie carski czajnik. w związku z tym mam kilka pytań:
1. jak wyglądał w całości?
2. co mogą oznaczać wygrawerowane napisy na nim?
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.