mateusz94-39 Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 tylko szkoda że w środku nie ma pudełka na szkiełka zapasowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszpol26 Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 No to se dorobiłeś puszke daj spokuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz94-39 Napisano 15 Sierpień 2008 Share Napisano 15 Sierpień 2008 Jeszcze można ją uratować. A więc tak jak napisali inni koledzy szczotka drucianą i papierkiem lub zmatowić i malować lub drzeć do gołego metalu. Pasek możesz wyrzucić do śmieci niestety i polować na inny. Mogłeś go odpruć przed piaskowaniem.;/ Jeśli wybrałeś opcje z darciem do metalu polecam Ci też rozpuszczalnik żeby wyeliminować farbę. Jak uporasz się z tym czarnym malowidłem wystarczy kupić podkład a następnie wymieszać kolor feldgrau-RAL6006. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejka Napisano 15 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2008 Dzięki a jaki dać podkład? Możesz dać jakiś konkretny kolor? Gdzie można kupić tego Ral'a i o co chodzi z tym mieszaniem?Wybacz te pytania, ale jestem świeżym kolekcjonerem.Z góry dzięki PozdrawiamMaciek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz94-39 Napisano 15 Sierpień 2008 Share Napisano 15 Sierpień 2008 Dobrze. Kolor podkładu nie ma tu większego znaczenia ale możesz celować w odcień szarego. RAL jest to paleta z koloramitu jest taka paleta: http://www.techmet.info/ral.php. Najbardziej zbliżonym kolorem jest RAL 6006 choć nie idealnym gdyż w czasie wojny do farb dodawano ołowiu co jest zabronione w dzisiejszych czasach. Jak zdobyć taką farbę? Idziesz do najbliższej mieszalni farb dysponującą paletą RAL prosisz o numer 6006 mieszają i możesz wybrać mat, półmat lub połysk ja bym celował w mat lub półmat. Te całe matu tą są stopnie połysku farby.:)A najlepiej jeśli będą mieszać farby w sprey-u wtedy wszystko się ułatwia. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejka Napisano 15 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2008 Dzięki śliczne!Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 15 Sierpień 2008 Share Napisano 15 Sierpień 2008 Jeśli chcesz odtwarzać żołnierza niemieckiego z późnego okresu wojny to jest jeszcze jedna możliwość. Puszkę można pomalować w kamuflaż. Daje to pewną dowolność jeśli chodzi o stosowane kolory (różne kombinacje piaskowego, brązowego i zielonego, oczywiście w granicach rozsądku). Chyba nawet na forum był wątek z puszkami do masek, było tam sporo zdjęć w malowaniu kamuflażowym (musisz poszukać, chyba w dziale asze odkrycia" albo ekonstrukcja"). Jak znajdę jakieś fotki to wrzucę.Tutaj możesz zobaczyć, jak różne mogły być kolory farby nakładanej na puszki fabrycznie (zależnie od czasu, producenta):http://www.gasmasklexikon.com/Page/Germ-Mil-Dosen.htmZdrów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz94-39 Napisano 15 Sierpień 2008 Share Napisano 15 Sierpień 2008 Znalazłem link http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=138826#142370 Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejka Napisano 15 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2008 Myślę, że na początek wojny będę ją robił. Może jednak wystarczy przetrzeć ten czarny podkład?Okaże sie w praniu jak nie dam rady to zostawie czarny. Dzięki piękne za linki obydwa sie przydadzą. Jeszcze takie pytanie: Czym dzisiaj można zrobić podpis-nazwisko na przedmiotach, wygląda to jakby pisane korektorem?Pozdrawiam i WIELKIE DZIĘKI gdyby nie Wy to bym się załamał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz94-39 Napisano 15 Sierpień 2008 Share Napisano 15 Sierpień 2008 Proszę bardzo w końcu łączy nas pasja. Jeśli będzie na wczesny okres to zmienia postać rzeczy. Puszka musi być w kolorze apfelgrun. Najlepiej napisz na moje gg:2739464.Pozrdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.