maciejka Napisano 1 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2008 WitamPrzedstawiam puszkę niemiecką po masce p-gaz. Proszę Państwa o pomoc w (chciałbym, aby służyła do rekonstrukcji):-określeniu modelu puszki-ewentualnym czyszczeniu (obecnie w piaskowaniu)-dalszym działaniu np. malowanie, paski itp.Będę bardzo wdzięczny za pomoc np. linki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejka Napisano 1 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2008 Następne zdjęcie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejka Napisano 1 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2008 zdjęcie nr.3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejka Napisano 1 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2008 Nr.4 Nie ma schowka na szkiełka (pokrywka) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejka Napisano 1 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2008 Nr.5 spód puszki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejka Napisano 1 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2008 Może tego nie widać na zdjęciach, ale rdza jest bardzo trudna do usunięcia, dlatego postanowiłem dać ją do piaskowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anton1984 Napisano 1 Sierpień 2008 Share Napisano 1 Sierpień 2008 Jeżeli już wybrałeś tą metodę do czyszczenia to nie wiem czy nie lepsze efekty dał by szkiełkowanie. Z mojego doświadczenia wiem że piaskowanie usuwa też znaczną część metalu (piasek kwarcowy) a szkiełkowanie nie jest aż tak agresywne. Czyściłem kiedyś tak kilka rzeczy i wychodziły nawet nawet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejka Napisano 1 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2008 Chyba niestety już za późno, dodam zdjęcia po piaskowaniu, jak wróci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejka Napisano 11 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2008 Zamieszczam obiecane zdjęcia po piaskowaniu. Nie wiem czy mam się cieszyć czy płakać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejka Napisano 11 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2008 Wybaczcie mam problem z komputerem obiecuje, je jak najszybciej wrzucić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina__90 Napisano 11 Sierpień 2008 Share Napisano 11 Sierpień 2008 Płacz kolego płacz. Puszka miała całkiem sporo farby. Szkoda fanta bo po piaskowaniu to już nie to samo.. eh.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emilwkpg Napisano 11 Sierpień 2008 Share Napisano 11 Sierpień 2008 dla mnie profanacja:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejka Napisano 12 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2008 Jeszcze bardziej mnie serce boli bo jest on pomalowana czarną farbą i świeci bo była wypalana w piecu! Co ja teraz zrobie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejka Napisano 12 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2008 bok... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejka Napisano 12 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2008 największy ból... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejka Napisano 12 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2008 spód... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejka Napisano 12 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2008 pasek, porażka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejka Napisano 12 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2008 Proszę POMOCY! Ona ma być do rekonstrukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejka Napisano 12 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2008 I co dalej mam robić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 12 Sierpień 2008 Share Napisano 12 Sierpień 2008 1. Papierek ścierny i drucianka2. Feldgrau, albo coś feldgauopodobnego3. Modlić się, zeby to jakoś wygladałoNie da sie ukryć, że zmarnowałeś fajną puchę. Do tego typu zabiegów" bierze się takie bez zachowanej farby.Cóż, uczymy się na błędach. Następnym razem jak będziesz miał fant w podobnym stanie, to fosol, zakonserwować i na półeczkę.Zdrów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejka Napisano 13 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2008 Mam zedrzeć całą farbę, tą w środku też? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejka Napisano 13 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2008 Dla własnego usprawiedliwienia: mechanik zamalował ją żeby nie korodowała i przesadził:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 13 Sierpień 2008 Share Napisano 13 Sierpień 2008 Całkiem zdzierać nie musisz, wystarczy jak dobrze zmatowisz tą, bo w przeciwnym wypadku nowa farba może odchodzić. Czy w środku też, to zależy tylko od Ciebie.Zdrów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejka Napisano 13 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2008 Dzięki WIELKIE pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejka Napisano 13 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2008 myśle że na reko jest ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.