fanatyk6 Napisano 31 Lipiec 2008 Autor Napisano 31 Lipiec 2008 Witam,mam pytanie do posiadaczy/osób które czytały wymienione niżej książki: czy są w nich informacje dotyczące podobozu obozu koncentracyjnego Ravensbruck mieszczącego się ówcześnie w Konigsberg Neumark (teraz Chojna). Chodzi mi o takie ksiązki jak np.: Wanda Kiedrzyńska ,,RAVENSBRUCK Kobiecy obóz koncentracyjny; Urszula Wińska ,,Zwyciężyły wartości"; Janina Augustynowicz ,,Jacek w Ravensbruck; Danuta Brzosko- Mędryk ,,Mury w Ravensbruck". Do tych tytułów dotarłem, jeśli znacie inne odnoszące się do pytania to proszę o ich podanie.Pozdrawiam
Czlowieksniegu Napisano 31 Lipiec 2008 Napisano 31 Lipiec 2008 Jest coś ( coś- bo tytułu nie pomnę ) napisane przez Sewerynę Szmaglewską. Inna sprawa, że poza książkami popularnymi stworzyła kilka książek związanych z KL. P.S. Albo i pudło, bo mi się Dymy nad Birkenau pałętają po łbie.
fanatyk6 Napisano 31 Lipiec 2008 Autor Napisano 31 Lipiec 2008 http://pl.wikipedia.org/wiki/Seweryna_SzmaglewskaChyba to raczej odnośnie tych dymów a nie Chojny ...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.