Skocz do zawartości
  • 0

Łom czołgowy do id

Nostro91

Pytanie

Napisano

Dziadek opowiedział mi że w 39r niedaleko mojego domu stał porzucony polski czołg mówił też że niemiaszki przyjechały jakimś pojazdem i prubowali go ruszyć ale bez skutku-więc przyjechali większym, który był pomalowany na żółto i czołg zabrali.Pomiędzy tymi dwoma próbami ruszenia go miejscowi zabrali częśc jego osprzętu min.łom;I tu pojawia się moje pytanie w jakim czołgu mógł być ten łom zastosowany?

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
U mnie w pracy jak kiedyś pewien gościu powiedział na fioletowy że to kolor wrzosowy" to stwierdziliśmy ze jest pedałem;)
Napisano
ja jeszcze proponuję eksperyment: pokaż dziadkowi coś w kolorze feldgrau i zapytaj go jaki to kolor.Mój bowiem na wszystkie odcienie brązu mówi czerwony.
Napisano

Dziadek opowiedział mi że w 39r niedaleko mojego domu stał porzucony polski czołg mówił też że niemiaszki przyjechały jakimś pojazdem i prubowali go ruszyć ale bez skutku-więc przyjechali większym, który był pomalowany na żółto i czołg zabrali.Pomiędzy tymi dwoma próbami ruszenia go miejscowi zabrali częśc jego osprzętu min.łom;I tu pojawia się moje pytanie w jakim czołgu mógł być ten łom zastosowany?

Napisano
Brecha przydaje się w kazdym pojeździe większym od malucha. W maluchu też go czasami brakowało ale się nie mieścił.

Jacek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie