Skocz do zawartości

zamurowany tunel

Rekomendowane odpowiedzi

Jest pewien zamek. Jest historia o tunelu. No cóż, historia taka jest chyba związana z każdym zamkiem. Ale jest też posiadłość oddalona o kilkaset metrów z piwnicą w której jest zamurowane przejście - i to już nie bajka ale fakt. Podobno jest to wejście do tunelu biegnącego do zamku, zostało zamurowane w czasie II W.Ś.
Nie zajmowałem się dotąd eksploracją podziemi.
Wiem że należy zachować szczególną ostrożność przy wchodzeniu do takiego obiektu. Odpowiedni strój, oświetlenie. Uważać na pułapki i niebezpieczne zabawki.
Może ktoś udzieli porad na co jeszcze uważać i w co się wyposażyć otwierając to wejście.
A jak z oddychaniem - będzie tam powietrze?

Eksploracja podziemna to dziedzina wymagająca ogromnej wiedzy i doświadczenia.Jeśli tunel rzeczywiście jest to możesz spotkać tam wszystko od braku tlenu, lub skażenia chemią, przez możliwość zawalenia, a wprzypadku depozytu po aktywne miny. Pamiętaj także o prawie o poszukiwaniach.
Serdecznie radzę żebyś skontaktował się z którąś z grup eksploratorów. Znajdziesz ich w artykułach w Odkrywcy lub w necie.Koledzy z tych grup są profesjonalistami i potrafią to robić, a wyprawa z nimi pozwoli Ci uniknąć kłopotów
( jeżeli potrafisz ich zainteresować )
pzdr.
hilary

• 4 weeks later...
Ja bym proponował ci pierw wywiercić otwór w tym amurowanym Tunelu" w celu zbadania czy korytarz za zamurowaną scianą w ogóle jest albo czy zawalony zostął... Wiadomo, rozwalanie całego muru do pozostałej częsci tunelu jest dość niebezpiecznym zadaniem...A co do wyposazenia to napewno musisz posiadać; 2x latarka,cieple nieprzemakalne ubranie,kalosze i najlepiej jakiegoś znajomego... Bo samemu radzę tam się nie pchać... [Dla bezpieczeństwa oczywiście]

Pozdrawia.
Norbi

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie