EnemyofGod Napisano 23 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2008 Przesadziłem z moczeniem monety i carskiego guzika w kwasku i pojawił się taki chamski, jasno czerwony (różowy?) nalot, czy można to jakoś usunąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszpol26 Napisano 23 Lipiec 2008 Share Napisano 23 Lipiec 2008 Chyba nie ale sprój w oliwie z oliwek Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honker Napisano 25 Lipiec 2008 Share Napisano 25 Lipiec 2008 cześć jeśli guzik był mosiężny to trawienie wyżarło z niego jednen ze składników-cynk lub cynę- i została czysta miedż pozd.marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 25 Lipiec 2008 Share Napisano 25 Lipiec 2008 Trawienie > kwasek niszczy właśnie w taki sposób jak napisał Honker. Teraz tylko polerować > ścierać do zdowego metalu(kompletnego), tyle że to dalsza dewastacja.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EnemyofGod Napisano 25 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2008 Dzieki. Mam jeszcze jedno pytanie: czy można jakos chemicznie usunąć patynę, bo zauważyłem, że ten różowy nalot schodzi z monety razem z patyną. Już wolałbym monetę bez patyny i bez tego chamskiego nalotu, bo nijak ten różowy kolor nie pasuje. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.