Skocz do zawartości

To się nazywa sprzęt ;)

wujekblacha

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Akurat mam do sobiboru 30 minut jazdy.Szczerze powiem że zaciekawiło mnie to.
Wszystkich tam ciągnie żydowskie złoto,poszukiwaczy tam pełno,ale gonią wszystkich.Teren badany juz wielokrotnie przez naukowców i innych.
Napisano
Ten Chełm i Dorohusk to totalna porażka , nic nie wychodzi, trzeba jechać bardziej w kierunku Wojsławic... a ty kusy750 masz jakieś ciekawe doświadczenia z tymi miejscowościami?? Podziel się
Napisano
Jakiś czas temu wszystkie Strażnice zostały poinformowane i zobligowane to natychmiastowego powiadamiania najbliższego posterunku Policji w razie zauważenia osób z wykrywaczami metalu lub ewentualne własnej interwencji. Ci co bywają w obszarze działania SG wiedzą jak bardzo potrafią być skuteczni. Proszę to potraktować jako dobrą radę bo niestety mogą być nieprzyjemności...

Pozdrawiam, mab1978.
Napisano
tak jak napisał terenowiec, miejsce jest najważniejsze. Są to bardzo znane mi okolice tylko teraz już tam nie mieszkam. pozd. (chociarz baza noclegowo-wyżywieniowa została (; )
Napisano
Witam, żydowskie złoto z Sobiboru zawsze kusiło poszukiwaczy, pamiętam jak w latach 70-tych chłopaki konstruowali wykrywki specjalnie na Sobibór - cewka w siatce, aparatura na szyji i łazili udając grzybiarzy. A ile to człowiek się legend nasłuchał - terenowiec69, chyba też słyszałeś o nieodkrytej latrynie ze złotem , o drodze śmierci z rampy do obozu usłanej precjozami itp.
Sir na jakiej podstawie sądzisz, że Chełm i Dorohusk to totalna porażka? Ja chadzam z odkurzaczem" od jakichś 30 lat po tym terenie i nie narzekam - kilkanaście lat włóczę się po Kumówce i Borku i chociaż są totalnie przekopane zawsze coś trafię. Tak jak pisze terenowiec - miejscówka i wiadomości to podstawa (nawet u mnie w ogródku, w marchewce wyskakują carskie guziki i moniaki - ale ja wiem co tu było).
Pozdro dla ziomali z Niedźwiedziego Grodu (a zarazem miasta najgłupszych żydów) - israel

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie