thomson Napisano 22 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2008 Witam. Bardzo proszę aby ktoś z forumowiczow podal mi dokladną instrukcje jak ladnie wyczyscic mosięzne luski. za pomoc będe wdzieczny. Pzdr Thomson Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 22 Lipiec 2008 Share Napisano 22 Lipiec 2008 elektrolizą bądź w fosoluPozdrO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 22 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2008 A czy tą elektrolize mam wykonywac tak jak na metalu czy inaczej?? Bo raz probowalem to mi luska sie zrobila jakas taka siwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ensiferum3 Napisano 22 Lipiec 2008 Share Napisano 22 Lipiec 2008 Tak samo jak na metalu a potem środek do czyszczenia pieca (ja stosuje dosie) + płyn do mycia naczyń i zalać wodą.Dokładnie wyszorować łuskę roztworem i ładnie wychodzą a żeby bicia ładnie wychodziły to dołem łuski poszurać o dno plastikowego wiaderka w którym jest roztwór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ensiferum3 Napisano 22 Lipiec 2008 Share Napisano 22 Lipiec 2008 Zdjęcie pierwsze.PS.Wiem że pocisk ze stg44 jest w łusce z mauser'a ale jeszcze nie mam łuski ze stg44. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ensiferum3 Napisano 22 Lipiec 2008 Share Napisano 22 Lipiec 2008 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 23 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2008 Wczoraj zrobilem elektrolize jednej z luski. Zrobila sie jeszcze ciemniejsza ,a na dodatek w polowie jest pokryta takim siwym nalotem. I co ja mam dalej zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 23 Lipiec 2008 Share Napisano 23 Lipiec 2008 wsadzasz normalnie w elektro jak normalny metal, i trzymasz 1-2, wyjmujesz, i przetrzyj szmatka i opłucz, jak za mało oczyszczona to jeszcze raz, trzeba mocno szmatką wypolerowaćPozdrO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 23 Lipiec 2008 Share Napisano 23 Lipiec 2008 mi wychodzą tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 23 Lipiec 2008 Share Napisano 23 Lipiec 2008 zbite, żeby nie było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 23 Lipiec 2008 Share Napisano 23 Lipiec 2008 A na koniec jeszcze najlepiej polakierować, bo po pewnym czasie i tak będą rudne" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 23 Lipiec 2008 Share Napisano 23 Lipiec 2008 można i tak, ja zostawiłem tak narazie, wyglądają jakby takie strychowce;) prawie...:)PozdrO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 23 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2008 ok dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.