Wyro Napisano 21 Lipiec 2008 Autor Napisano 21 Lipiec 2008 Fabrycznie eliminuje na coins żelazo i folie oraz bronz i złoto (czyli najczęściej kapsle). Jak ten brąż i złoto włączam. Czy to optymalne ustawienie na monety.Poza tym mam wrażenie, że wszystkie funkcje all metal, jewerly, coins itd. są podobne. Ktoś mi powiedział, że najlepiej kopać na all metal z wyłączeniem żelaza i folii, że wtedy ma silniejszy sygnał, ale nie wiem, czy to prawda.
latający holender Napisano 21 Lipiec 2008 Napisano 21 Lipiec 2008 Nic ci nie zastąpi własnego doświadczenia.Ja trzymałem all metal bo wycinając pierwsze punkty gubiłem np.plomby czy drobniutkie ozdoby.
desmo_sm Napisano 24 Lipiec 2008 Napisano 24 Lipiec 2008 kop z wyłączonymi dwoma lewymi kwadracikami, lub na trybie Relics
felfree Napisano 24 Lipiec 2008 Napisano 24 Lipiec 2008 ja chodzę na allmetal, poprostu praktyka i masa dziurek w ziemi . wtenczas wyczujesz sprzęt, na skali i dzwięk pokaże mniej więcej. tylko gdy metal jest pokręcony , wtenczas lekko oszukuje ace250 , ale panowie praktyka i praktyka, na allmetal też wyciąga się monetki
Damian84 Napisano 24 Lipiec 2008 Napisano 24 Lipiec 2008 tryb jewerly, nie polecam relics wycina niektóre kolorki
Damian84 Napisano 24 Lipiec 2008 Napisano 24 Lipiec 2008 http://www.poszukiwania.pl/portal/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=460
desmo_sm Napisano 25 Lipiec 2008 Napisano 25 Lipiec 2008 u mnie na tej dużej cewce, którą właśnie sobie kupiłem na ful czułości boratynke widzi z 24-25 cm w powietrzu. Na zwykłej jest to około 17cmtakże napewno do tej wykrywki opłaca się dokupić tę większą cewkę.jak polece w teren napewno się podzielę wynikami jakieś notatki porobie itp.
zimmermann Napisano 25 Lipiec 2008 Napisano 25 Lipiec 2008 Ja osobiście chodzę na trybie jewelery i czułości na max. Czułość zmniejszam o jedną kreskę dopiero na trudnym terenie tam gdzie cewka uderza o np.trawę powodując fałszywe sygnały.
Wyro Napisano 26 Lipiec 2008 Autor Napisano 26 Lipiec 2008 Do desmo_sm: Wiesz co, ja na coins chodze, ale trzy kwadraciki z lewej wycinam, bo trzeci mi różne złotka po śmietanach na maksa wychwytuje, a nawet czwarty po wykopaniu dołka na trzeci często wskakuje i lipa jest.Popróbuję tak jak radzicie na all metal i wytnę trzy kwadraciki.Jewerly... też protestuję.Dzięki!
Wyro Napisano 26 Lipiec 2008 Autor Napisano 26 Lipiec 2008 POTESTUJĘ ... nie PROTESTUJĘ - chochlik mi się wkradł:)
Damian84 Napisano 26 Lipiec 2008 Napisano 26 Lipiec 2008 zakres który obejmuje folie al, obejmuje też wyroby ze złota
dzieci3 Napisano 27 Lipiec 2008 Napisano 27 Lipiec 2008 Witam,ja osobiscie z acerem chodzilem na jewelry na pelnej czulosci,nic nie wycinalem z lewej czy z prawej strony.Pamietam ze jak mialem sygnal na folii chcialem go ignorowac ale ze byl to pierwszy sygnal tego dnia-kopnolem sobie pieknego sygneta z jeszcze piekniejsza dedykacja.Tak ze odradzalbym te wycinanie kwadratow tylko- kopanie w koncu to tylko jeden sztych saperki.Pzdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.