Skocz do zawartości

ACE 250 ustawienia na monenty

Wyro

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Fabrycznie eliminuje na coins żelazo i folie oraz bronz i złoto (czyli najczęściej kapsle). Jak ten brąż i złoto włączam. Czy to optymalne ustawienie na monety.

Poza tym mam wrażenie, że wszystkie funkcje all metal, jewerly, coins itd. są podobne. Ktoś mi powiedział, że najlepiej kopać na all metal z wyłączeniem żelaza i folii, że wtedy ma silniejszy sygnał, ale nie wiem, czy to prawda.
Napisano
ja chodzę na allmetal, poprostu praktyka i masa dziurek w ziemi . wtenczas wyczujesz sprzęt, na skali i dzwięk pokaże mniej więcej. tylko gdy metal jest pokręcony , wtenczas lekko oszukuje ace250 , ale panowie praktyka i praktyka, na allmetal też wyciąga się monetki
Napisano
u mnie na tej dużej cewce, którą właśnie sobie kupiłem na ful czułości boratynke widzi z 24-25 cm w powietrzu. Na zwykłej jest to około 17cm

także napewno do tej wykrywki opłaca się dokupić tę większą cewkę.

jak polece w teren napewno się podzielę wynikami jakieś notatki porobie itp.
Napisano
Ja osobiście chodzę na trybie jewelery i czułości na max. Czułość zmniejszam o jedną kreskę dopiero na trudnym terenie tam gdzie cewka uderza o np.trawę powodując fałszywe sygnały.
Napisano
Do desmo_sm: Wiesz co, ja na coins chodze, ale trzy kwadraciki z lewej wycinam, bo trzeci mi różne złotka po śmietanach na maksa wychwytuje, a nawet czwarty po wykopaniu dołka na trzeci często wskakuje i lipa jest.

Popróbuję tak jak radzicie na all metal i wytnę trzy kwadraciki.

Jewerly... też protestuję.

Dzięki!
Napisano
Witam,ja osobiscie z acerem chodzilem na jewelry na pelnej czulosci,nic nie wycinalem z lewej czy z prawej strony.Pamietam ze jak mialem sygnal na folii chcialem go ignorowac ale ze byl to pierwszy sygnal tego dnia-kopnolem sobie pieknego sygneta z jeszcze piekniejsza dedykacja.Tak ze odradzalbym te wycinanie kwadratow tylko- kopanie w koncu to tylko jeden sztych saperki.Pzdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie