fireman0391 Napisano 20 Lipiec 2008 Autor Napisano 20 Lipiec 2008 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.Z uwagi na to że jestem nowym użytkownikiem forum nie wiedziałem gdzie umieścić swoje zapytanie.Jeśli znajduje się w nieodpowiednim miejscu proszę o wyrozumiałość.Wracając do tematu:Mieszkam w Bielsku Podlaskim (woj.Podlaskie) i jestem poczatkujacym poszukiwaczem.Prosze o porade w jakich mijscach moge szukac w okolicach mojego miasta.Posiadam wykrywacz Fisher F4 i jestem zainteresowany znaleziskami militarnymi z okresu IIWŚ.Mam juz na swoim koncie wykopana amunicje malego kalibru,skorupe chelmu rosyjskiego,bagnet a takze kilka pociskow haubicznych kalibru 122mm:D Bardziej interesuja mnie elementy oporzadzenia zolnierzy itp.. Jesli ktorys z uzytkownikow forum pochodzi z okolic Bielska bede wdzieczny za kontakt i fachowa porade na maila lub gg 10781795z gory dziekuje i pozdrawiam-Krzysiek
beero Napisano 22 Lipiec 2008 Napisano 22 Lipiec 2008 po tym przyznaniu się do amunicji i pocisków czekaj na smutnych panów" o 6-stej rano.ZDROW,Siemiatycze pozdrawiają
piotr777 Napisano 23 Lipiec 2008 Napisano 23 Lipiec 2008 ładnie się wyspowiadałeś lepiej pozbądz się tych fantów i zbieraj monetki i odznaki....pozdro
sprat Napisano 23 Lipiec 2008 Napisano 23 Lipiec 2008 A co wy koledzy czytać nie umiecie? Tylko od razu straszyć złymi ludźmi.Wcale się nie przyznał że ma w domu tylko, że ma na koncie wykopaną, a to różnica. Można wykopać i zostawić jeszcze głębiej zakopaną dla bezpieczeństwa innych.Pozdrawiam!Daniel z Białegostoku
beero Napisano 23 Lipiec 2008 Napisano 23 Lipiec 2008 sprat nie podejzewam, ze poczatkujacy poszukiwacz zostawia fanty w ziemi ZDROW z Siemiatycz
mowglyn Napisano 24 Lipiec 2008 Napisano 24 Lipiec 2008 Lubię takie posty. Wszystko prawie jak na przysłowiowym widelcu. Miejscowość (Bielsk Podlaski, woj. podlaskie), imię (Krzysiek), data urodzenia (marzec 1991), spektrum zainteresowań (wykopana amunicje malego kalibru", kilka pociskow haubicznych kalibru 122mm"), kontakt (gg 10781795). W dzisiejszych czasach praca operacyjna staje się o niebo łatwiejsza. Żadnego podsłuchiwania na giełdach, żadnej sieci konfidentów. Siedziś przed kompem, a tu ci sami się zgłaszają. Tylko monitorować a potem zwijać pod koniec roku. Święta, nagrody...Pozdro!No i jeszcze ten nick. Piroman. Sam miód...
mowglyn Napisano 24 Lipiec 2008 Napisano 24 Lipiec 2008 O przepraszam! Miało być: siedzisz" a nie siedziś" jak napisałem...
Ados2 Napisano 24 Lipiec 2008 Napisano 24 Lipiec 2008 A wracając do tematu nikt ci nie powie dokładnie gdzie masz szukać. Poczytaj książeczki, poszukaj w internie itp. jest parę miejsc w okolicy Pozdrawiam z Białegostoku i Siemiatycz :)
fireman0391 Napisano 27 Lipiec 2008 Autor Napisano 27 Lipiec 2008 Witam ponownie.Chcialbym poinformowac ze jestem rozsadnym czlowiekiem i tymi niebezpiecznymi fantami" nastepnego dnia zajal sie patrol saperski....A ten nick to z tego powodu iż jestem strazakiem.Pozdrawiam
fireman0391 Napisano 27 Lipiec 2008 Autor Napisano 27 Lipiec 2008 A tak pozatym to nie interesuje mnie zadne kolekcjonowanie niewypalow amunicki itp tylko np jakis bagnecik,stare monety...Tak dla sprostowania kiedy wykopie cos co moze stanowic zagrozenie odrazu informuje o tym odpowiednie sluzby...Wiec nie chce zebyscie straszyli mnie policja gdyz nie jestem jakims kolekcjonerem amunicji!!!Interesuje mnie fanty NIE PODLEGAJĄCE ustawie o broni i amunicji!
fireman0391 Napisano 27 Lipiec 2008 Autor Napisano 27 Lipiec 2008 Wiem,ze na obrzezach miasta przy lesie niedaleko miejscowosci Piliki podczas IIwś bylo lotnisko polowe...Tam napewno warto pochodzic z wykrywka.teraz w tym miejscu jest ogromne pole ktore uprawia jakis rolnik.Niestety nieznam dokladnych zarysow terenu gdzie bylo to lotnisko wiec jestem praktycznie bezradny.Moze ktorys z kolegow posiada jakies mapy lub informacje gdzie dokladnie lezalo to lotnisko itp.Pytalem wsrod miejscowych ale niewiele sie dowiedzialem gdyz wiekszosc przedstawicieli starszego pokolenia niestety juz nie zyje.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.