revolt Napisano 20 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2008 Witam czy ktoś z kolegów posiada fotki pokrowca do carskiej manierki alu? Przeglądałem kilka stron rosyjskich i znalazłem jedynie coś co przypominało pokrowiec. oto ta fotka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 20 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2008 to ta fotka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 20 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2008 w rosyjskiej literaturze znalazłem coś takiegoi teraz pytania:- czy troczek do montowania kubka był osobno czy przytwierdzony do pokrowca?-jakie są wymiary pasa nośnego i szlufek-jak był zapinany pas nośny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturSz Napisano 12 Sierpień 2008 Share Napisano 12 Sierpień 2008 Zdjecie przedsatwia kopie pokrowca do manierki uluminiowej wz 1901, natomiast ryciny z ksiazki prezentuja nieco inna manierke z czarka do czaju i z pokrowcem wz 1909, obok widoczny sposob troczenia do manierki kociolka- menazki.Troczek o który pytasz powinien byc przyszyty na stale do tylnej czesci pokrowaca wz 1909. W pokrowcu wz 1901 tego rozwiazania nie stosowalo sie.Wybor modelu pokrowaca do rekonstrukcji najlepiej oprzec wiec na posiadanym typie manierki gdyz pokrowec wz 1909 nie bedzie za bardzo pasowal do egzemplarzy produkowanych we wczesniejszych latach. Z którego roku pochodzi Twoj egzemplarz manierki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturSz Napisano 12 Sierpień 2008 Share Napisano 12 Sierpień 2008 Wystko nt wzoru 1909:http://bergenschild-1.narod.ru/infantry/equipment/flask/flask.htmwszystko nt wzoru 1901:http://www.bergenschild.narod.ru/Reconstruction/depot/before_1912/chehol_flyagi.htmwymiary sa podawane w wierszkach". Aby je przliczyc na cm nalezy pamietac ze 1 wierszok = ok 4,43 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.