Skocz do zawartości

Wykrywacz-zabytek???

OloOcki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ostatnio ku mojemu zdziwnieniu mój dziadek powiedział że ma wykrywacz, a że ja zbieram narazie na kupno nowego to chciałem sprawdzić ten okazało się, że nawet działa, ale jak się go włączy to odrazu piszczy, nawet jak nic nie ma i odłączy się dół". Może wy wiecie co z nim nie tak? Nie wiem co to za model tyle wiem że jest stary. ;D
Napisano
Kolego Jacks - daj sobie na wstrzymanie :)

Pozdrawiam
Martin

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Martin 10:46 19-07-2008
Napisano
Zwracam się z prośbą do administratora działu, o przywołanie do porządku kolegę jacksa.
Nie życzę sobie, aby przy każdej okazji, wycierał sobie uzię" Prospectorem.
Jeżeli nie zrobi tego administrator, to ja to zrobię, jednocześnie będę czuł się zwolniony z otrzymania następnej żółtej kartki.
Dlaczego administrator nie reaguje na ciągłe kpiące i obelżywe zaczepki z jego strony w stosunku do mojej osoby - dotyczy poprzednich postów?
Napisano
To jest wykrywacz PI. Wygląda na wyprodukowany we Wrocławiu pod koniec lat 80 przez p. Stasiaka. Na zdjęciu widać że z cewki wystaje wyrwany drut i to pewnie dla tego wykrywacz nie działa.
Napisano
tez tak mysalem, ale nawet jka odlaczy sie cewke i kabel od tej skrzynki to i tak piszczy i chyba rzeczywiscie przez tego pana mogl byc wykonany, bo dziadek mowil ze we Wroclawiu kuipil. Pa trzylem juz i nie znalazlem.
Napisano
Tak jak kolega ERWIN zauwazyl z cewki wystaje wyrwany drut. Moze sproboj pobawic sie z tym troszke, moze przewin cewke? Policz ilosc zwojow, zachowaj srednice, zabezpiecz zeby cewka byla zaizolowana i usztywniona... W przypadku wykrywaczy z pojedyncza cewka (jak np. PI) jest to bardzo proste a i bedziesz mial sporo satysfakcji z samodzielnej naprawy gdy wykrywacz zacznie dzialac. ...nawet jak odlaczy sie cewke i kabel od tej skrzynki to i tak piszczy..." sam mialem kilka PI i w prawie kazdym tak sie dzialo.
Pozdrawiam
Napisano
Witam Kolego. Podobne wykrywacze PI, a może takie same, były robione przez Firmę Mencel Independent Jelenia Góra - Cieplice. Mam do dzisiaj to piszczydło w pełni sprawne. Chociaż zabytkowe to jednak ma swoje zalety. Prosty w obsłudze. Mieści się do reklamówki. Super na militaria. Mam do niego zapasową cewkę śr 25cm/?/. Jeśli Cię ta cewka interesuje to musisz pokryć koszty transportu /5-10zł/cewka gratis. Pozdrawiam nowego kopacza.
  • 2 weeks later...
Napisano

Mała 20cm , duża 26cm. Obie mają taką samą indukcyjność. Dużą zrobiłem ze sklejki i wzmocniłem laminatem. Miała być jako zapasowa.

• 2 weeks later...
Napisano
Drugiej ci nie dam bo ta moja piszczałka jest sprawna. Dam ci tę dorobioną żebyś miał działające urządzenie. Podj adres na priv.
  • 3 weeks later...
Napisano
Chce oficjalnie panu podziękować za tą cewke! Udalo mi sie ja zamocowac chociaz to troche trwalo bo ciezko bylo bo zalany kabel byl przy cewce ale sie udalo i ide na pierwszy wypad (na dzialke) z wykrywka! Jeszcze raz dziękuje !

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie