OloOcki Napisano 18 Lipiec 2008 Autor Napisano 18 Lipiec 2008 Ostatnio ku mojemu zdziwnieniu mój dziadek powiedział że ma wykrywacz, a że ja zbieram narazie na kupno nowego to chciałem sprawdzić ten okazało się, że nawet działa, ale jak się go włączy to odrazu piszczy, nawet jak nic nie ma i odłączy się dół". Może wy wiecie co z nim nie tak? Nie wiem co to za model tyle wiem że jest stary. ;D
Manierkarz Napisano 18 Lipiec 2008 Napisano 18 Lipiec 2008 Daj fotke jak możesz,może jakiś wojskowyPozdro Manierkarz
Damian84 Napisano 18 Lipiec 2008 Napisano 18 Lipiec 2008 wykrywacz PI gdy zbliżysz do cewki metal częstotliwość wzrośnie, az do ciagłego dżwięku
jacks Napisano 18 Lipiec 2008 Napisano 18 Lipiec 2008 Kolego Jacks - daj sobie na wstrzymanie :)PozdrawiamMartinPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Martin 10:46 19-07-2008
OloOcki Napisano 18 Lipiec 2008 Autor Napisano 18 Lipiec 2008 ale on cały czas ma ciągły dźwięk ;p metal nie metal cały czas jeden głos.
armand Napisano 18 Lipiec 2008 Napisano 18 Lipiec 2008 Zwracam się z prośbą do administratora działu, o przywołanie do porządku kolegę jacksa. Nie życzę sobie, aby przy każdej okazji, wycierał sobie uzię" Prospectorem. Jeżeli nie zrobi tego administrator, to ja to zrobię, jednocześnie będę czuł się zwolniony z otrzymania następnej żółtej kartki. Dlaczego administrator nie reaguje na ciągłe kpiące i obelżywe zaczepki z jego strony w stosunku do mojej osoby - dotyczy poprzednich postów?
havir Napisano 19 Lipiec 2008 Napisano 19 Lipiec 2008 rzuc okiem do srodka. Na plytce drukowanej - jak jest - powinien byc jakis napis nazwa ew. logo
ERWIN Napisano 19 Lipiec 2008 Napisano 19 Lipiec 2008 To jest wykrywacz PI. Wygląda na wyprodukowany we Wrocławiu pod koniec lat 80 przez p. Stasiaka. Na zdjęciu widać że z cewki wystaje wyrwany drut i to pewnie dla tego wykrywacz nie działa.
OloOcki Napisano 19 Lipiec 2008 Autor Napisano 19 Lipiec 2008 tez tak mysalem, ale nawet jka odlaczy sie cewke i kabel od tej skrzynki to i tak piszczy i chyba rzeczywiscie przez tego pana mogl byc wykonany, bo dziadek mowil ze we Wroclawiu kuipil. Pa trzylem juz i nie znalazlem.
Nemitz Napisano 19 Lipiec 2008 Napisano 19 Lipiec 2008 Tak jak kolega ERWIN zauwazyl z cewki wystaje wyrwany drut. Moze sproboj pobawic sie z tym troszke, moze przewin cewke? Policz ilosc zwojow, zachowaj srednice, zabezpiecz zeby cewka byla zaizolowana i usztywniona... W przypadku wykrywaczy z pojedyncza cewka (jak np. PI) jest to bardzo proste a i bedziesz mial sporo satysfakcji z samodzielnej naprawy gdy wykrywacz zacznie dzialac. ...nawet jak odlaczy sie cewke i kabel od tej skrzynki to i tak piszczy..." sam mialem kilka PI i w prawie kazdym tak sie dzialo.Pozdrawiam
OloOcki Napisano 19 Lipiec 2008 Autor Napisano 19 Lipiec 2008 a to wielkie dzieki na pewno sprobuje. PS a masz instrukcje obslugi??;} (zarcik)
jacurm Napisano 19 Lipiec 2008 Napisano 19 Lipiec 2008 Witam Kolego. Podobne wykrywacze PI, a może takie same, były robione przez Firmę Mencel Independent Jelenia Góra - Cieplice. Mam do dzisiaj to piszczydło w pełni sprawne. Chociaż zabytkowe to jednak ma swoje zalety. Prosty w obsłudze. Mieści się do reklamówki. Super na militaria. Mam do niego zapasową cewkę śr 25cm/?/. Jeśli Cię ta cewka interesuje to musisz pokryć koszty transportu /5-10zł/cewka gratis. Pozdrawiam nowego kopacza.
OloOcki Napisano 2 Sierpień 2008 Autor Napisano 2 Sierpień 2008 a mógłbyś dać fote tej cewki i całego wykrywacza?
jacurm Napisano 3 Sierpień 2008 Napisano 3 Sierpień 2008 Ale tej zapasowej pętli to musiałbym poszukać.
jacurm Napisano 7 Sierpień 2008 Napisano 7 Sierpień 2008 Mała 20cm , duża 26cm. Obie mają taką samą indukcyjność. Dużą zrobiłem ze sklejki i wzmocniłem laminatem. Miała być jako zapasowa.
OloOcki Napisano 16 Sierpień 2008 Autor Napisano 16 Sierpień 2008 no spoko a mozesz 2 wyslac??? ;D Jezeli nie to bede i tak zadowolony
jacurm Napisano 19 Sierpień 2008 Napisano 19 Sierpień 2008 Drugiej ci nie dam bo ta moja piszczałka jest sprawna. Dam ci tę dorobioną żebyś miał działające urządzenie. Podj adres na priv.
OloOcki Napisano 8 Wrzesień 2008 Autor Napisano 8 Wrzesień 2008 Chce oficjalnie panu podziękować za tą cewke! Udalo mi sie ja zamocowac chociaz to troche trwalo bo ciezko bylo bo zalany kabel byl przy cewce ale sie udalo i ide na pierwszy wypad (na dzialke) z wykrywka! Jeszcze raz dziękuje !
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.