szajka Napisano 18 Lipiec 2008 Autor Napisano 18 Lipiec 2008 ostatnio ogladnolem filmik na you tube kurde mialem kupic proxime a teraz sam niewiem widzalem ze x tierra 70 to niezly sprzecik ale to troche kasy jak wielkie sa roznice miedzy tymi wykrywaczami i ktory lepiej kupic http://pl.youtube.com/watch?v=UDAa1oi-p-0
mzbyszek61 Napisano 18 Lipiec 2008 Napisano 18 Lipiec 2008 Ja zamówiłem Proxime, - tańsza o 6-7 stówek- w Vikingu X-70 nie ma- czytałem na forum i widziałem na kopaniu u mojego kolegi, jak wydawała sama z siebie jakieś dżwięki nie do opanowania. POZDR !!!
Anarchista Napisano 19 Lipiec 2008 Napisano 19 Lipiec 2008 Ja bym do tego filmu nie przywiązywał większej wagi. Jeszcze wczoraj lub przedwczoraj widziałem film tego samego autora gdzie zasięg dla 1gr wynosił około 20 cm. Widać zasięgi rosną z filmu na film, bo teraz było ok. 25 cm :>. U mnie 1gr łapie z 28-29 cm co jest mniej wiecej zgodne z testami, które widziałem na forum.
jakofako Napisano 19 Lipiec 2008 Napisano 19 Lipiec 2008 Kolego mzbyszek61 czytając Twój post odnoszę wrażenie,że sam wydajesz sam z siebie jakieś dżwięki :).X-Terra 70 to bardzo stabilny wykrywacz więc nie wprowadzaj innych w błąd.
jakofako Napisano 19 Lipiec 2008 Napisano 19 Lipiec 2008 Pozwolę sobie jeszcze dodac,że porównywanie tych dwóch wykrywaczy jest lekko nie na miejscu ponieważ to nie tylko inna cena,ale też inna jakośc wykonania i kultura pracy.Pozdrawiam!
anRO Napisano 20 Lipiec 2008 Napisano 20 Lipiec 2008 Tylko co zrobisz jak po okresie gwarancyjnym,padnie ci coś na płytce w X70.Nawet jeżeli w Gliwicach wymienią całą płytke/ o ile będą mieć/ to ile to będzie kosztowało.
płomyk Napisano 20 Lipiec 2008 Napisano 20 Lipiec 2008 Anarchista ty mowiac ze wylapuje ci jeden grosz z 28 cm mowisz o proxim???? dobrze zrozumialem???
Dziej Napisano 20 Lipiec 2008 Napisano 20 Lipiec 2008 Ja przesiadłem się z solarisa na x70. O proximie nie mogę za wiele powiedzieć zwłasnego doświadczenia. Z początku x70 mnie troszke zasiegami rozczarowała biegałem z kumplem on moją solarka ja x70 nie było sygnałów których nie widział by któryś z wykrywaczy. Teraz z x70 dużo łatwiej mi ocenić metal z jakiego jest znalezisko co przy solarisie było mniej prawdopodobne. ostatnio trafiłem 5gr 1930 z około 34cm na max czuołości skakała miedzy 32 a 40. (fajny dołek za 5 groszy)Kiedy weszła proxima miałem na nią wielką ochotkę z powodu że jest dużo tańsza i tak mi sie wydaje że może tylko ciut ustępuje x70, a to ciut chyba nie jest warte 6 stówek.
jakofako Napisano 20 Lipiec 2008 Napisano 20 Lipiec 2008 anRO-zakładając,że po okresie gwarancji coś padnie w X70 bez problemu dokonam naprawy tam,gdzie kupowałem bez względu na rodzaj ewentualnej usterki.Ale nie popadajmy w paranoję,to nie jest awaryjny sprzęt,a serwis jest szybszy niż u naszych rodzimych manufakturzystów(wiem z autopsji).Idąc tropem twojego myślenia należałoby jeżdzic polskimi samochodami,kupowac wyłącznie rodzime ciuchy,żywnośc,itd.Moim zdaniem należy kupowac,to co dobre bez wzgledu na pochodzenie,a dobre jak wiadomo powszechnie zawsze trochę więcej kosztuje.Raz jeszcze podkreślę,że mija sie z celem porównywanie tych dwóch wykrywaczy,bo to dwie zupełnie inne ligi.Pozdrawiam!
szajka Napisano 20 Lipiec 2008 Autor Napisano 20 Lipiec 2008 Dzieki za wasze opinie koledzy sa bardzo cenne mimo ze pojawiaja sie porownania mi nie chodzi o nie poprostu chce zmienic piszczałke z solarisa na cos innego i niechce popelnic bledu zakupu z tzw biegu wiem ze te dwa wykrywacze roznia sie cena i wykonaniem ale nie zawsze ładne opakowanie czyni rzecz dobrą mi chodzi o opinie uzytkową nie mam drzewka z pieniedzmi i jesli kupie sprzet to nie na sezon a chce by byl w miare dobry i malo awaryjny dzieki i czekam na wiecej ciekawych postów
Martin Napisano 20 Lipiec 2008 Napisano 20 Lipiec 2008 Jakofako napisał :Raz jeszcze podkreślę,że mija sie z celem porównywanie tych dwóch wykrywaczy,bo to dwie zupełnie inne ligi."Ciekawe twierdzenie , może jakieś konkrety , najlepiej z własnej autopsji :)Pozdrawiam
longwood Napisano 23 Lipiec 2008 Napisano 23 Lipiec 2008 x-terra jest z zalozenia na kolor jeszcze raz kolor i tylko kolor.Zasięg realny -srednio na jeża 'na sztych' szpadla.Fałszywe dźwięki to oczywiście bzdura której nie warto komentować.
hayabusarider Napisano 17 Sierpień 2008 Napisano 17 Sierpień 2008 No ale nikt nie odpowiedział na pytanie, co jest lepsze na monetki i kolor czy PROXIMA czy X-terra 70? (Przy podobnej częstotliwości cewki)Czy ktoś w końcu testował te dwie wykrywki?VanWorden na pewno bawił się tymi wykrywkami.Może się wypowie.
jakofako Napisano 17 Sierpień 2008 Napisano 17 Sierpień 2008 Obawiam się,że jak ktoś odpowie na to pytanie to rozpocznie się burzliwa dyskusja :).X-70 to na pewno uznana marka doskonale znana zainteresowanym i to nie tylko na kolor,jak ktoś twierdził powyżej(istnieje jeszcz coś takiego jak tryb Prospecting z myślą o poszukiwaniu militariów-i o dziwo-doskonale sie sprawdza).Co do Proximy-to nadal mimo wszystko nowość więc chyba nie przesadzę stwierdzając,że dopiero zapracowuje sobie na rzetelną opinię ten sprzęt.Pozdrawiam!
VanWorden Napisano 17 Sierpień 2008 Napisano 17 Sierpień 2008 Witam.hayabusarider - Bawiłem się i bawię (ostatnio Proximą) ale odpowiedziałem już tu: http://www.odkrywca.pl/fisher-coin-strike-czy-rutus-proxima-,639165.html#639165W zasadzie w tym wątku napisałbym to samo. I jeszcze dodałbym to co napisałem tu:http://www.odkrywca.pl/minelab-sovereign-gt-vs-proxima,639209.html#639209Także szkoda się powtarzać;)PozdrawiamVWP.S. Tryb Prospecting jest przeznaczony do poszukiwań samorodków, ale może być używany na militarkę jako pół-statyk.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora VanWorden 21:23 17-08-2008
hayabusarider Napisano 17 Sierpień 2008 Napisano 17 Sierpień 2008 O przepraszam za nieuwagę, Kłaniam się nisko
SaperDębica Napisano 18 Sierpień 2008 Napisano 18 Sierpień 2008 najlepiej to znalezc ludzi w poblizu ktozy maja te wykrywacze i je sprawdic w terenie. Posiadam PROXIME i jestem z niej w 99% zadowolony. A ten 1% to to ze jest ciezsza od solarisa. Pozdrawiam
hayabusarider Napisano 18 Sierpień 2008 Napisano 18 Sierpień 2008 Sądząc po twoim nicku to kopiesz militarkę.Jestem ciekaw jak Proxima ierze" kolorek w porównaniu właśnie z x-terra 70.Dostęp do tych wykrywaczy mam w sklepie niestety tylko a sucho", także trudno w taki sposób dokonać słusznego wyboru.Niech ktoś wreszcie napisze że szkoda dopłacać do minelaba te 700zł ;-) , lub lepiej dołożyć te 700zł i mieć x-terre.Wiadomo x-terra posiada opcjonalne cewki, w rutusie tego jak na razie nie ma. Ale mógłby ktoś porównać te wykrywki na cewkach które oferują na starcie -- częstotliwość pracy mają podobną, także może być naprawdę ciekawe porównanie.Rutusem Solarisem na zaśmieconym terenie dużo śmiecia się łapało zamiast kolorku, ciekawe jak jest teraz w proximie? Czy dyskryminacja lepiej działa?
SaperDębica Napisano 18 Sierpień 2008 Napisano 18 Sierpień 2008 Kopie wszystko a wlasciwie bardziej to na kolorek sie nastawiam. Dyskryminacja w proximie jest lepsza niz w solarce. Gdy kupowalem moja proxime to pytalem producenta o inne cewki uslyszalem odpowiedz ze sie pojawia wkrotce
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.