R51 Napisano 18 Lipiec 2008 Napisano 18 Lipiec 2008 Stan jest tak ładny że aż nierzeczywisty, farba nie ma utlenień. Musiałaby to być nigdy niewydana klamra, która na dodatek przeleżała ostatnie kilkadziesiąt lat zamknięta w skrzyni w suchym jak pieprz magazynie. Cuda się oczywiście zdarzają i jak juz mówiłem trzeba by było trzymać ją w ręku żeby wydać jednoznaczny werdykt ale ja jestem dosyć scepytcznie nastawiony do takich rzeczy (szczególnie po tym jak obejrzałem współczesne repliki klamer stalowych na ostatnim wrocławiu).
R51 Napisano 17 Lipiec 2008 Napisano 17 Lipiec 2008 KM nie miała właśnie groszkowanego tła, tło groszkowane posiadały standartowe klamry Wehrmachtu...
R51 Napisano 17 Lipiec 2008 Napisano 17 Lipiec 2008 Tutaj dla przykładu typowa klamra WH...A ta ze zdjęcia rzeczywiście zalatuje podróbką...
Domino(*) Napisano 17 Lipiec 2008 Napisano 17 Lipiec 2008 Ptfu oczywiście !! Przepraszam za wprowadzenie w błąd - oczywiście masz racje nie miały groszkowanego tła - zwykłe przejęzyczenie :)
R51 Napisano 17 Lipiec 2008 Napisano 17 Lipiec 2008 A klamry KM nie wszystkie były złote" zielone też się zdarzały... Co nie zmienia faktu że ta tytułowa wygląda jak 100% podróbka, choc dopóki nie ma się jej w ręce ciężko jednoznacznie zawyrokować...
grove3 Napisano 18 Lipiec 2008 Autor Napisano 18 Lipiec 2008 Domino to było przejęzyczenie?To powiedzcie mi co to za podróba jeżeli możecie .Pozdr
grove3 Napisano 18 Lipiec 2008 Autor Napisano 18 Lipiec 2008 I jeszcze link dla znawców z klamrą artylerii kriegsmarinehttp://www.collectorsmilitaria.com/img/101306buckles/IMG_5663.JPG
grove3 Napisano 19 Lipiec 2008 Autor Napisano 19 Lipiec 2008 Przepraszam panowie za ton , ale czy jest sens żeby osoby , które nie mają pojęcia zabierały głos w dziale identyfikacja , używając w swojej wypowiedzi słowo oryginał ??Ja myślę że powinny być za takie coś żółte kartki .Przykładowo jeżeli ktoś przyjdzie do mnie z klamrą w takim stanie i powie że chce na flaszkę dam fotkę na forum ,a fachowiec określi po stanie zachowania że to kopia .Powiedzieć że nie chcę bo we Wrocławiu mogę kupić taką kopię ??Nie chodzi o to czy te które pokazuję są oryginalne czy nie .Jeżeli tak twierdzicie to trudno Tak naprawdę zakładając ten temat chciałem się dowiedzieć czy to na 100% marynarska w takim kolorze , ale Domino stwierdził że nawet nie leżała koło marynarskiej więc traktuję ją jako klamrę dla dzieci jeszcze sprzed hitlerjugend takiego przedszkola hitlerowskiego .Jeszcze jedna bardzo dobra kopia
bjar_1 Napisano 17 Lipiec 2008 Napisano 17 Lipiec 2008 Jak dla mnie to kopia klamry Heer, po czym wnosisz że Kriegsmarine?
fanatyk6 Napisano 17 Lipiec 2008 Napisano 17 Lipiec 2008 Zapewne chodziło o kolor wykończenia klamry.
Pytanie
grove3
Czy to właśnie to ?
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.