Skocz do zawartości
  • 0

Niemiecka instrukcja?

grz_w

Pytanie

Napisano

Witam. Wpadło mi w ręce takie coś.
Jakaś instrukcja? 28 stron eorii" i 33 rysunki głównie schematy elektroniczne (zachowało się 7). Prosiłbym o przetłumaczenie, bo mój niemiecki kuleje. Mogę zeskanować całość jak kogoś interesuje. Format A4, skan podzielony na dwa bo nie miałem jak pomniejszyć, a cały nie wszedł.

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Stromversorgungsanlage beim Verst. A. Allenstein oznacza sposób zasilania w energię elektryczną (schemat zasilacza) wzmacniacza (o ile Verst. A. to Verstärkeranlage) w Olsztynie, niestety więcej z braku wiedzy w tej dziedzinie nie wycisnę :)
Napisano

Witam. Wpadło mi w ręce takie coś.
Jakaś instrukcja? 28 stron eorii" i 33 rysunki głównie schematy elektroniczne (zachowało się 7). Prosiłbym o przetłumaczenie, bo mój niemiecki kuleje. Mogę zeskanować całość jak kogoś interesuje. Format A4, skan podzielony na dwa bo nie miałem jak pomniejszyć, a cały nie wszedł.

Napisano
Jest to pierwszy zeszyt instrukcji do dwunastozakresowego systemu 41", takie przenośne urządzenie do komunikacji po kablach, zawierający ogólne informacje na jego temat. Jak widać wydany przez Centralny Urząd Pocztowy Rzeszy, wydanie pierwsze z kwietnia '43.
Napisano

Dzięki MK. Jeszcze taki rysunek jakiegoś budynku chyba. Też nie wiem co to, ale wygląda że ma spore ściany. Jakiś bunkier? Wymiary rysunku 88*30cm, więc w częściach. Tytuł: Stromversorgungsanlage beim Verst. A. Allenstein", 41 rok.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie