byku89 Napisano 7 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2008 Witam serdecznie,Mam taki oto dylemat: kupić mausera ASG czy też odlew+kolbę.Bardzo proszę Was o dobrą radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 7 Lipiec 2008 Share Napisano 7 Lipiec 2008 Wszystko zależy od tego co masz z nim później zamiar zrobić…Miałem oba rozwiązania.Jeżeli replika ma tylko zbierać kurz na ścianie, to odlew w oryginalnej kolbie wystarczy…Natomiast do rekonstrukcji myślę, że zabawka ASG jednak jest lepsza. Zwłaszcza, że teraz można dostać w pełni ruchomą replikę w drewnianej kolbie w całkiem przystępnej cenie (pomijam tu oczywiście piękną w swym wykonaniu wersję Tanaki, dla mnie osobiście nieosiągalną na razie ze względu na cenę).PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fanatyk tygryska Napisano 7 Lipiec 2008 Share Napisano 7 Lipiec 2008 Jeśli chcesz mieć więcej pociechy" to kup ASG (sam takiego mam), a jeśli chcesz zrobić z niego Deko to kup odlew. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 Mauser Tanaki o którym wspominał Hindus na dzień dzisiejszy jego cena w HK to 438$waga 4kgdługość 110cmzasilanie - gaz magazynek - 10 kulek(jest to rozwiązanie zaczerpnięte z M700 w/w firmy by człowiek podczas walki nie musiał zbierać łusek, dla osób które cenią sobie większy realizm firma Marushin jak i ostatnio d-boys przygotowały wersję z łuskami)Moc - 420fps - w skrócie ma kopa !!!!oczywiście replika broni jest w drewnie :Dpozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 Mauser firmy Marushin na dzień dzisiejszy jego cena w HK to 280-300$waga 2,67kg co jest troszkę porażką długość 117cmzasilanie - gazmagazynek - 5 łusek w zestawie Moc - 290.0 fpsoczywiście replika broni jest w drewnie :Dpozdrawiam KurtWykonanie przyzwoite.pozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 Mauser firmy BOYna dzień dzisiejszy jego cena w kraju:489zł wersja w drewnie Waga: 2.62kg329zł wersja w plastikuWaga: 262kg waga 2,67kg co jest troszkę porażkądługość 112cmzasilanie - springmagazynek - 5 łusek w zestawieMoc 315 fpsGiwerka tej firmy jest tanią chińską odpowiedzią na Marushina czy Tanakę a co za tym idzie na dzień dobry jest brzydka i serio bardziej osobiście polecam wersję plastik dołożyć parę dyszek i kupić oryginalne drewno wtedy zapewne z kaczątka przemieni się w łabędzia :DW porównaniu z innymi sklepami czy nawet alledrogo w tym sklepie jest po prostu tanio zresztą wystarczy zobaczyć w jakiej cenie mają mp40 czy m1a1 nie wspominając o p08.pozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
byku89 Napisano 8 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2008 Mauser jest mi potrzebny do rekonstrukcji. Więc warto zainwestowac w plastikową wersję+oryginalną kolbę?No i apropos kolby: czy nie będzie problemu z dostosowaniem drewna do repliki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 ten temat przewijał się parę razy w tym wątku:http://www.odkrywca.pl/tani-k-98,553753.html#553753]i z tego co pamiętam ludziska przerabiali bez większych problemów.pozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARTUT Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 Ja na Twoim miejscu zainwestował bym w ASG. Różnica w cenie w cale nie jest dużo większa a ile zabawy przy przeładowaniu zamka. No i jeszcze w kolegów można postrzelać... eee... znaczy w tarczę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 ależ w kolegów też :D przy zachowaniu podstawowych zasad bezpieczeństwa:1.okularki ochronne2.nie strzelamy z dwóch metrów tym bardziej w twarz oj nie reszta na http://www.wmasg.pl/artykuly/air_soft_gun/5/zasady_airsoftowe_(prawo_asg)/14/pozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
byku89 Napisano 8 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2008 Więc inwestuję w ASG.Wielkie dzięki chłopaki za pomoc! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 JA w najbliższym czasie tęz sprawie cobie Mausera ASG w plastiku , a potem sie drewno org kupi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachuss Napisano 14 Lipiec 2008 Share Napisano 14 Lipiec 2008 Z ciekawości - gdzie jest teraz w cenie 329 zł ? Szczerze, nigdzie taniej niż 399 nie spotkałem sie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 14 Lipiec 2008 Share Napisano 14 Lipiec 2008 wpisz Krakman dostawa ma być w sierpniu pozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 Jeżeli się ktoś jeszcze zastanawia to u krakmana Mauser 299zł :Dhttp://www.taiwangun.com/?str=product&prId=1112pozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSzuder Napisano 18 Lipiec 2008 Share Napisano 18 Lipiec 2008 Kupić, na bazie plastiku dorobić ładne drewno, szaleć... ehh ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 19 Lipiec 2008 Share Napisano 19 Lipiec 2008 na all dostaniesz oryginalne :Dpozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSzuder Napisano 19 Lipiec 2008 Share Napisano 19 Lipiec 2008 Wiem, ale dasz 250zł za kolbę, a 10zł za deskę. Wystarczy, że ktoś lubi dłubać w drewnie ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 19 Lipiec 2008 Share Napisano 19 Lipiec 2008 co fakt to fakt :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSzuder Napisano 21 Lipiec 2008 Share Napisano 21 Lipiec 2008 A takie pytanie mi się nasunęło, czy w plastikowej wersji łoża okucia (tj. bączki, babka) są metalowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.