abrakadabra Napisano 7 Lipiec 2008 Autor Napisano 7 Lipiec 2008 czesc ostatnio dostalem propozycje zamiany kilku monet na taka klamerke.Moze mi ktos powiedziec co to za klamra z kturego roku i ile jest warta
Łukasz Napisano 7 Lipiec 2008 Napisano 7 Lipiec 2008 Witam!Wygląda na jakiś samodział. Takie klamry mogli nosić partyzanci, czy np. żołnierze 1, 2 AWP. Chociaż Berlingowcy to raczej z kuricami.Dobrze jest sobie postawić pytanie, czy klamerka jest oryginałem, a nie współczesnym składakiem /nie jest to trudne do zmajstrowania/. Może masz lepsze fotki? Awers, rewers.Pozdrawiam, Łukasz
abrakadabra Napisano 7 Lipiec 2008 Autor Napisano 7 Lipiec 2008 wlanie klamra pochodzi z zaufanego zrodla lezala sobie pod beleczkami w jakims domku wiec wedlug mnie jest to na 99%orginal . Zdjec leprzych nie oge wrzucic przynajmniej na razie gdyz dzisiaj trzaslem tylko 1 fotke dodam jeszcze ze na orzelku jest jak by resztka zlotej farby czy cos w tym stylu
martian. Napisano 9 Lipiec 2008 Napisano 9 Lipiec 2008 Ta pierwsza to mi wyglądana odlew w glinie, może ze znalu, lub innego materiału. Ta druga to ciekawa, przynajmniej ciekawie wyczyszczona;))
bandolero Napisano 9 Lipiec 2008 Napisano 9 Lipiec 2008 Ten akurat bez korony, ale były i z koroną. Pozdrowiszcze/
bandolero Napisano 8 Lipiec 2008 Napisano 8 Lipiec 2008 Jest to zapewne klamra Legionów Polskich, było mnóstwo wariantów, ale wszystkie mniej więcej podobne do siebie.
Pytanie
abrakadabra
czesc ostatnio dostalem propozycje zamiany kilku monet na taka klamerke.Moze mi ktos powiedziec co to za klamra z kturego roku i ile jest warta
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.