Rybciak Napisano 6 Lipiec 2008 Autor Napisano 6 Lipiec 2008 Wygląda na żeton. Nominał 10.Inicjały przypominają mi literki SGS, ale nie jestem w 100% pewny. Proszę o identyfikację.
Rybciak Napisano 19 Marzec 2009 Autor Napisano 19 Marzec 2009 Czy ktoś może posiada Katalog znaków rozliczeniowych za prace w rolnictwie tzw. pieniadz zastepczy" i mógłby się wypowiedzieć, ile w nim opracowano żetonów i czy może znajduje się w nim moneta przedstawiona powyżej?
abcd Napisano 19 Marzec 2009 Napisano 19 Marzec 2009 Z pobliża jakiego większego miasta pochodzi?,wygląda na wyrób rosyjski lub z kongresówki(10 kop.)jest to zapewne żeton rozliczeniowy majątku lub żeton kelnerski z lokalu,ja osobiście jestem za 2 wersją,ale z dokładną identyfikacją może być problem.
kopijnik2 Napisano 20 Marzec 2009 Napisano 20 Marzec 2009 jedno S" od - Spółdzielnidrugie S" - być może od SpożywcówG" - być może od azwy miejscowości"-------------------mniej prawdopodobne - wojskowe - G" garnizon
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.