maxikasek Napisano 17 Luty 2004 Autor Share Napisano 17 Luty 2004 Mam pochwę do zastępczego mausera z wykopu w dość niezłym stanie, przynajmniej górna część. Pytanko. jak można ruszyć śrubkę do dławika i czy w ogóle się opłaca ją ruszać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 17 Luty 2004 Share Napisano 17 Luty 2004 Czy warto to nie wiem. Próbuj namoczyć w terpentynie i odkręcać samozaciskami, ale njpewniej skończy się wierceniem.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 17 Luty 2004 Share Napisano 17 Luty 2004 Jak rozwiercisz to co potem ? -no można nagwintować i wkręcić nowiutką błyszczącą śrubeczkę.... Wyczyść, zabezpiecz i będzie OK Jacenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romel79 Napisano 18 Luty 2004 Share Napisano 18 Luty 2004 Ja takich żeczy nie ruszam , a szczegulnie wtedy jak rozkręcanie jest całkowicie nie potrzebne , po co psuć coś co jest dobre i orginalne a pozatym można to wyczyścić bez rozbierania na części . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxikasek Napisano 18 Luty 2004 Autor Share Napisano 18 Luty 2004 A można jakoś wyczyścić dławik i środek bez stosowania elektrolizy ( nie mam możliwości). Ja moczę w łagodnym roztworze NaOH i po miesiącu moczenia na jednej ze stron pojawiła się gładziutka powierzchnia (gdzie korozja sie nie wżarła) i dławik wyczyściło do czystego metalu. Ale co z tym co pod dławikiem. Przyznam sie że mi zależy na tej pochwie, bo pierwszy raz trafiłem coś na 5-ciu cm głębokości w tak dobrym stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 18 Luty 2004 Share Napisano 18 Luty 2004 W sklepach myśliwskich są mosężne szczotki (wyciory) i to się mieści do pochwy. Jak moczysz w sodzie to owiń pochwe blachą cynkową (autoliza).Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxikasek Napisano 19 Luty 2004 Autor Share Napisano 19 Luty 2004 dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.