blaszak Napisano 3 Lipiec 2008 Autor Napisano 3 Lipiec 2008 Jak w temacie.http://cgi.ebay.de/Militaer-WK-II-Trompete-Glier-Warszawa-Polen-1937_W0QQitemZ380042449742QQihZ025QQcategoryZ15503QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
mario33 Napisano 3 Lipiec 2008 Napisano 3 Lipiec 2008 Zdecydowanie... tylko że tego nie dowiedziesz...Piękna rzecz...
blaszak Napisano 3 Lipiec 2008 Autor Napisano 3 Lipiec 2008 Szkoda tylko że pewnie zostanie w zachodniej kolekcji:(Gdybym miał kasę to bym odkupił
mario33 Napisano 3 Lipiec 2008 Napisano 3 Lipiec 2008 Napisałem do Muzeum Wojska Polskiego w Warszawie i do Muzeum Ziemi Kaliskiej. Myślę, że szczególnie to drugie powinno być zainteresowane - sponsora z Kalisza nie będzie na pewno na taki śliczny fant trudno znaleźć. Wsparcie samorządu tez powinno pomóc. Trzeba po prostu skontaktowac się z gościem i 'wyjąć' rzecz z aukcji.
kijow Napisano 3 Lipiec 2008 Napisano 3 Lipiec 2008 zaproponowałem klientowi 700 euro zobaczymy czy drapnę ten rarytasik
kijow Napisano 3 Lipiec 2008 Napisano 3 Lipiec 2008 mam troch Polskich fantów ale sygnałówki nie mam myślę ze przy kulbace będzie fajnie sie prezentować
blaszak Napisano 3 Lipiec 2008 Autor Napisano 3 Lipiec 2008 Myślę że lepiej się będzie prezentować w muzeum
kijow Napisano 3 Lipiec 2008 Napisano 3 Lipiec 2008 tak potem wyląduje w prywatnych rekach a na ścianie będzie wisieć kopia takie praktyki stosuje sie w paru muzeach w Polsce tylko nie ma sie kto za to zabrać!
kijow Napisano 3 Lipiec 2008 Napisano 3 Lipiec 2008 jak będziesz w jakimś większym muzeum to przyjrzyj sie odznaczeniom i białej broni szczególnie to zobaczysz do czego pije.
blaszak Napisano 3 Lipiec 2008 Autor Napisano 3 Lipiec 2008 Nie mówię że nie masz racji,ale szczerze mówiąc to wolałbym to zobaczyć w jakimś muzeum ziemi kaliskiej
kijow Napisano 3 Lipiec 2008 Napisano 3 Lipiec 2008 u mnie w domu jest tez jak w muzeum zaproszę cię tez i to wstęp gratis.
blaszak Napisano 3 Lipiec 2008 Autor Napisano 3 Lipiec 2008 hehe,trzymam za słowo.A tak serio to strach pomyśleć ile wrześniowych pamiątek jeszcze pewnie leży u tych ........ w domach
kijow Napisano 3 Lipiec 2008 Napisano 3 Lipiec 2008 mój kolega w Niemczech w jakim sklepie w Hamburgu trafił dwie szable wz 34 zloty sygnet polskiego oficera i pióro z dedykacja dla pułkownika z lublina i parę fajnych drobnostek wrzesnowych zagrabionych przez Niemców
blaszak Napisano 3 Lipiec 2008 Autor Napisano 3 Lipiec 2008 Szkopy wszystko powywozili jako trofiejne.Szkoda tylko że to jest u nich a nie u nas.Ja ze swojej strony mam ogromny szacunek do naszych żołnierzy walczących w 39r i pamiątki z tamtego okresu ta prawie jak relikwie.Przynajmniej dla mnie.
kijow Napisano 3 Lipiec 2008 Napisano 3 Lipiec 2008 Ja też mam obsesje na punkcie polskich pamiątek z 39 i dlatego jestem w stanie za tą sygnałówkę dać nawet 10 tys zł
blaszak Napisano 3 Lipiec 2008 Autor Napisano 3 Lipiec 2008 Heh,wszystko rozumiem,ale wtedy już raczej nikt tego nie zobaczy:(Chyba że z fotek:(
kijow Napisano 3 Lipiec 2008 Napisano 3 Lipiec 2008 ale jak ja tego nie kupie to zanim muzeum sie skapnie to kupi jakiś kolekcjoner na zachodzie i ślad po tym zaginie
yasioo Napisano 3 Lipiec 2008 Napisano 3 Lipiec 2008 dobrze, pięknie wygląda sygnałówka, kilka osób przerzuca się cenami, a skąd wiecie czy nie jest to wytwór zdolnego pana jubilera? wystawienie na niemieckim ebayu o niczym nie świadczy, nie takie fanty" już tam były, które były bardzo dobrymi kopiami, grawerkę da się zrobić, co o tym myślicie?
Kobieras39 Napisano 3 Lipiec 2008 Napisano 3 Lipiec 2008 ale jałowa rozmowapo co komu a poto zeby miał zeby była w kolekcji bo w uzeum bedzie leżec w magazynie albo pojdzie drugą drogą do czyjejś kolekcji takich fantów było mnóstwo biorac pod uwagę ilość pułków , zmiany sprzętu , tylko każdy jak zobaczy to myśli skarb złoto , kto kupi ten kupi ,ważne że nie pojdzie na śmietnik,tak pozatym jest to trabka z 25 PAL U jakby nie patrzeć ;-]fajnie by było jakby wróciła do Polski i tyle
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.