Skocz do zawartości

Literatura II RP

41pp

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Przepraszam adminów, że umieszczam na głównej", ale odnalazłem taką książkę Użycie C.K.M. w walce" , Centralna szkoła strzelnicza /skrypt/, opracowali Mjr. Matuszczak Franciszek i Mjr. Nowak Walenty.
Toruń 1929 , czcionkami pomorskiej drukarni rolniczej S.A w Toruniu.
Stron 130 + mapy i oelaty.
Pozdrawiam GW.
PS może się przyda do dyskusji?
  • Odpowiedzi 67
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
I jeszcze coś takiego: Tymczasowe wskazówki o bataljonach karabinów maszynowych" Bibljoteka Regulaminów i Instrukcji Wojsk Obcych. Tom X pod redakcją ppłk. S.G. Roweckiego i Mjr. S.G Romiszowskiego, Warszawa 1926 Wojskowy Instytut Naukowo-Wydawniczy. Stron 36 + mapy.
Napisano
Widzę; że jestem jeszcze tolerowany przez Moderatorów to dodam taką pozycję, wyd jak wyżej Dowodzenie i walka broni połączonych" Warszawa 1925
PS nieraz warto pochodzić po strychach!!!???
GW
Napisano
To dalej; Ćwiczenia aplikacyjne" na mapie, w terenie i stole plastycznym; Marjan Strażyc major Szt. Gen. Warszawa 1927. Główna księgarnia wojskowa.
Napisano
I jeszcze Wspomnienia Dyrektora Artylerji" Gen. armji franc. Baquet.
jest jeszcze Działoczyny przy 75mm armacie,
Podręcznik d-cy plutonu 1935.
Ogólna instrukcja strzelania z moździeża.
i parę kilogramów pisma Wiarus"
Napisano
Zakładając ten wątek, jak widać niepotrzebny, chciałem udostępnić posiadaną literaturę za darmo" /skan/ ale widocznie Koledzy mają takich publikacji /na tony/ i to pod ręką.
Przepraszam za śmiecenie.
GW.
Napisano
bjar_1 ponieważ padł mi skaner wyślę Ci tą literature pocztą /paczka/ możliwe do zwrotu!?? , i działaj według uznania, podaj na mailu adres P.Polskiej.
Pozdrawiam GW
Napisano
To ja też poproszę - już nie wiem, 41pp czy bjar_1, więc na wszelki wypadek obu :-), o komplecik na moją pocztę.

Jakby co, to za płytkę i przesyłkę chętnie zapłacę.
Napisano
Darda Sprawa wygląda tak, że ja mogę wysłać orginały ok 4kg i ktoś to ze skanuje i opublikuje dla pożytku Kolegów, a orginały mi odeśle.
Pozdrawiam GW
Napisano
A jesli chodzi o bonus to najlepszy by był taki, że jak znajdziesz się przypadkiem w Lipie Malenieckiej to zapal świeczkę na grobie MAJORA I KAPRALA
Napisano
Chciałbym poprosić o komplet skanów na moją pocztę. - jeżeli będzie tego tak dużo, to za płytkę i przesyłkę chętnie zapłacę.

Pozdr
Yama02
Napisano
Yama02 Już po zawodach właśnie wróciłem z Poczty gdzie nadałem przesyłkę z częścią literatury do Kol, bjar_1, który obiecał zeskanować i umieści na jakimđ serwerye mom cos sie wali
Napisano
wiarus to format a3, trzeba go jeszcze posklejać...
a i tak roboty przy skanowaniu ogrom...

jeżeli skaner a4 i papier 80 g/m2, to:
4 kg/80 g/m2=500 m2 papieru
500 m2/(0,2*0,3)=8333 kartek
a stron dwa razy więcej
Napisano
kopijnik 2 nie Wiarusa to narazie nie przesyłałem, poszło pięć pozycji; bo Kol bjar_1 jest tylko do 8.07 i nie mogłem ryzykować paczki" tylko ciężki" list, powinien dojść do jutra ,
GW
Napisano
kopijnik 2 Ale tam roboty Kol bjar_1 ma dużo oj dużo!! To gorsze niż kośba podwójna" /znak wzrokowy dawany czapką/ z regulaminu działoczynów i obsługi 75mm

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie