andi39 Napisano 27 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2008 Jak zwykle pytanie do doswiadczonych kolegow, po elektrolizie jak zabezpieczyc swoj skarb tak zeby nie rdzewial ponownie.Oczyscilem go ale po elektrolizie pozostaly wrzery w ktorych moze i pojawia sie ponownie rdza.Jak to zakonserwowac , zeby po paru miesiacach nie pordzewialo na dobre?Po oczyszczeniu chce to pokryc patyna na zimno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 27 Czerwiec 2008 Share Napisano 27 Czerwiec 2008 pokryj to rozgrzanym woskiem pszczelim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 27 Czerwiec 2008 Share Napisano 27 Czerwiec 2008 Ja swój bagnet spryskałem na koniec środkiem do czyszczenia silnika(zawiera w sobie olej), wypolerowałem i ponad miesiąc leży i nie ma żadnego ogniska rdzy a przy tym ładnie połyskuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 28 Czerwiec 2008 Share Napisano 28 Czerwiec 2008 Miesiąc to troszke mało na testy. Kiedyś wymieniałem wosk przedwojenny, znaczy zmywałem stary i nakładałem nowy.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi39 Napisano 28 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2008 mozna to pokryc woskiem ,mimo tego ze w tych wrzerach moze sie znajdowac troche rdzy ?zabezpieczy to przed powstawaniem nowej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 29 Czerwiec 2008 Share Napisano 29 Czerwiec 2008 Powinno być doczyszczone. W innym wypadku jedynie wosk spowolni dalszą korozje.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi39 Napisano 30 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2008 tak tylko jakim sposobem to doczyscic, szczotka w male wrzerki nie wejdzie tak dokladniei zawsze cos rdzy pozostanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 30 Czerwiec 2008 Share Napisano 30 Czerwiec 2008 Wojtek z tym woskiem masz oczywiście rację, stale go używam w takich celach, bagnet też nim pokryłem wcześniej i na to ww. preparat, oczywiście że wosk jest najlepszy.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeks6 Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 Koledzy poszukiwacze poprosiłbym o zdjęcia bagnetów do mosina po elektrolizie.Z góry dzięki tadeks6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steinar Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 WitamKolego jeśli masz dostęp do preparatu typu FEIN KONTACT i AT44 to bardzo polecam (Dla kolegów co mają swoje typy-to nie jest reklama )Po prostu używałem i polecamPozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi39 Napisano 29 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2008 co to za preparata i jak to wyglada ten FEIN KONTACT i AT44, gdzie to mozna kupic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
militarnik Napisano 3 Sierpień 2008 Share Napisano 3 Sierpień 2008 rozpuścić trochę wosku w benzynie i pokryć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.