Skocz do zawartości

elektroliza i co dalej?

andi39

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jak zwykle pytanie do doswiadczonych kolegow, po elektrolizie jak zabezpieczyc swoj skarb tak zeby nie rdzewial ponownie.Oczyscilem go ale po elektrolizie pozostaly wrzery w ktorych moze i pojawia sie ponownie rdza.Jak to zakonserwowac , zeby po paru miesiacach nie pordzewialo na dobre?Po oczyszczeniu chce to pokryc patyna na zimno.
Napisano
Ja swój bagnet spryskałem na koniec środkiem do czyszczenia silnika(zawiera w sobie olej), wypolerowałem i ponad miesiąc leży i nie ma żadnego ogniska rdzy a przy tym ładnie połyskuje...
Napisano
mozna to pokryc woskiem ,mimo tego ze w tych wrzerach moze sie znajdowac troche rdzy ?zabezpieczy to przed powstawaniem nowej?
Napisano
Wojtek z tym woskiem masz oczywiście rację, stale go używam w takich celach, bagnet też nim pokryłem wcześniej i na to ww. preparat, oczywiście że wosk jest najlepszy.

Pozdrawiam!
Napisano
Witam
Kolego jeśli masz dostęp do preparatu typu FEIN KONTACT i AT44 to bardzo polecam (Dla kolegów co mają swoje typy-to nie jest reklama )Po prostu używałem i polecam
Pozdro
  • 4 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie