manian Napisano 25 Czerwiec 2008 Autor Napisano 25 Czerwiec 2008 Wyszła na złomie. W środku małą tabliczka z oznaczeniem napięcia. 2 wojna? Od czego mogła być?Pzdr
feld Napisano 25 Czerwiec 2008 Napisano 25 Czerwiec 2008 kiedyś wykopalem podobną i były w niej cześci do radiostacji polowej telefunken tzn: zapasowe akumulatory,słuchawki,lampy itp rzeczy.pozdrawiam
Breslau74 Napisano 25 Czerwiec 2008 Napisano 25 Czerwiec 2008 II wojna.Poznaje po zapięciach.To skrzynia na akumulatory...ale ..Gdzieś widziałem zdjęcia bombowca niemieckiego wewnątrz.Tam właśnie widziałem coś podobnego.Stało na podłodze i od tego mnóstwo kabli szło do radiostacji.
tendrzak Napisano 26 Czerwiec 2008 Napisano 26 Czerwiec 2008 aktualnie wystawiona taka sama jest na niemieckim Ebay-u http://cgi.ebay.de/Funkgeraet-Tornisterkasten-Torn-Fu-b1-Zubehoer_W0QQitemZ110265604546QQihZ001QQcategoryZ40820QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
emilwkpg Napisano 27 Czerwiec 2008 Napisano 27 Czerwiec 2008 witam. moim zdaniemjest to skrzynka od czesci radiostacji lub od akumulatorow.ale bardziej od jakiejs radiostacji bo skrzynie akumulatorowe drewniane byly.pozdro
manian Napisano 25 Czerwiec 2008 Autor Napisano 25 Czerwiec 2008 Przygarnąłem ją jednak :) Jakoś odżałuje te 4zł :) Wykonana z aluminium. Nie widzę żadnych bić. Wygląda jak by wysoka temperatura na nią zadziałała w jednym miejscu... Niech na razie sobie leży, jeść nie woła :)Pzdr
Pytanie
manian
Wyszła na złomie. W środku małą tabliczka z oznaczeniem napięcia. 2 wojna? Od czego mogła być?
Pzdr
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.