Skocz do zawartości

Znalezli i zostawili!

piotr777

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W miejscowości Rysie za domem u gospodarza leży ogromny niewypał przyjechali saperzy opkopali... zobaczyli... ogrodzili folią i zostawili... to tak już chyba 2 lata sobie leży i czeka na jakąś tragedię....ciekawe kto za to odpowie jak jakieś dzieciaki się za to wezmą.ps nie musieli wcale dużo kopać bo połowa wystaje nad ziemią.

pozdrawiam
Napisano
ta jasne gospodarz był przy tym jak szeptali że ni hu hu tego się nie będą dotykać...a poco to ogrodzili i niepozwolili się zbliżać skoro to skorupka?
Napisano
hehe, no no nie myślałem że w tej okolicy są takie rzeczy. Zawsze jeździłem tam na wakacje kilka wsi dalej do babci.

ale tak na marginesie to saperzy mogliby w końcu to zabrać, bo jeszcze komuś do głowy przyjdzie rozbierać albo co innego.
pozdrawiam
Napisano
Ciekaw jestem jaki patrol rozminowania saperskiego jest odpowiedzialny za taki stan rzeczy. Pewnie z 1WBPanc z Wesołej bo to chyba ich rejon odpowiedzialności.
Napisano
w tej okolicy faktycznie chłopaki z Wesołej grasują :) ja miałem podobny przypadek w okolicach Łochowa - na wezwanie do 150-ki ( 50 m od zabudowań) przyjechał wąsaty policjant i powiedział że jak tyle czasu leży to jeszcze może leżeć i drugie tyle i pojechał ... przyznaje sie - wkur....em się strasznie taką głupotą i tego samego wieczora wąsaty już miał dyżur do przyjazdu patrolu ( następnego dnia rano)

150-ka pojechała, a wąsatemu dorzuciłem jeszcze 12 sztuk ogórków ruskich :D
Napisano
w normalnym kraju to jeszcze by takiemu znalazcy z wykrywką podziękowali za wskazanie miejsca z taką niespodzianką- po prostu za pomoc w oczyszczaniu z niewypałów z II wojny. A u nas to albo cie oleją albo oleją ogół ludzi albo cie ukarają że chodzisz i szukasz niebezpicznych rzeczy.
Napisano
Dwa dni temu w miejscu gdzie pracuje we Wroclawiu na ul Zwycieskiej,chlopaki kopiacy pod swiatlowod wydlubali pocisk 122 mm, saperzy byli w pol godziny:)
Napisano
po co sie licytować .. chłopaki na du....e nie siedzą i jak tylko mogą to jadą. pomyślcie ile takich zgłoszeń na dobę przypada !
Napisano
piotr777
Czy to pocisk artyleryjski, bombka, może jakaś rakieta?
Dobrze byłoby zobaczyć zdjęcie, najlepiej z widokiem na to ogrodzenie z folii które zrobili saperzy i o którym piszesz.
Nie chce mi się wierzyć, że zostawili bo się bali :)
gospodarz był przy tym jak szeptali że ni hu hu tego się nie będą dotykać".
Napisano
z tego co wiem to pocisk leży tam do dzisiaj chyba że go już zabrali mam nadzieje ze ci wtedy co przyjechali to niebyli saperzy a po za tym sam niewiem ile w tym prawdy wiem tylko że leżał tam ten niewypał i za pierwszym razem to go tylko odkopali i zostawili na bardzo długo.
Napisano
Witaj jakuza43 ja jestem z Jarzębiej Łąki.
Szczeże powiedziawszy to nie parę monetek na mosciskach znalazłem trochę militarki w okolicach Jadowa.
Napisano
...z tego co wiem ...
...leży tam do dzisiaj chyba że go już zabrali ...
...sam niewiem ile w tym prawdy...
Proponuję przenieść do Towarzyskie - Hyde Park...
Napisano
u mnie na plaży kiedyś latami leżała wielka bomba :) ludzi sobie na niej zdjęcia robili... potem z nikła :) jak będę u Babci to zapodam zdjęcie bomby dość sporej na brzegu morza.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie