etta1 Napisano 22 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2008 Witam kolegów chciał bym prosić o radę gdyż nie wiem jak wyczyścić moją ostatnią zdobycz a mianowicie łuskę do polskiej 100-etki , jak na wykopa wygląda w b.ładnym stanie ma bużo napisów malowanych farbą z epoki . Pytanie brzmi :-Jak ją wyczyścić łuskę ,żeby zostały sygnatyry namalowane farbą? z góry dziękuję :-) p.s Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etta1 Napisano 22 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2008 .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etta1 Napisano 22 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2008 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 24 Czerwiec 2008 Share Napisano 24 Czerwiec 2008 Pasta do zębów. Wysmaruj ją pastą , a potem oplucz wodą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeks6 Napisano 24 Czerwiec 2008 Share Napisano 24 Czerwiec 2008 Czy po wysmarowaniu pastą i spłukaniu jej zniknie patyna???Po jakim czasie trzeba spłukać paste??. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 24 Czerwiec 2008 Share Napisano 24 Czerwiec 2008 Nie zniknie , a paste splukac zaraz po nasmarowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 24 Czerwiec 2008 Share Napisano 24 Czerwiec 2008 Może spróbuj oliwy z oliwek, ponoć uniwersalna na patynę i zabrudzenia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitzkrieg Napisano 24 Czerwiec 2008 Share Napisano 24 Czerwiec 2008 Hmm to zielone to wodorowęglany. Można usunąc przez trawienie ale to zepsuje i napisy i patynę. Można ją umyć ludwikiem, albo przetrzec pastą bhp(niescierną), tak jak wspomnianą pastą do zebów. Spłukać wysuszyc, pociągnąć oliwką(spożywczą a nie taką dla niemowlaków). Nie usuwaj ego zielonego mechanicznie z natury wiem że to trudne, a łuska traci po tym swój klimat. Po trawieniu całkiem możliwe że wyszłyby czerwone plamy pod spodem wiec z góry mówię że nie warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.