wicja1 Napisano 28 Czerwiec 2008 Napisano 28 Czerwiec 2008 Nie wiem czemu szuflanos tak bardzo się denerwujesz ??? Nowy Cortez kosztuje na ok 2200 PL.Zakup instrukcji to tylko 1% wartości wykrywacza.Dla mnie dokupienie plskiej instrukcji do wykrywacza którego kupiłem na zachodzie to sprawa naturalna.Tym bardziej,że łatwiej wykrywacz z polską instrukcją odsprzedać.To tyle co do samej instrukcji.A co do strojenia:Jest na tym forum i na innych masa postów na ten temat.Nawet tych którzy wypowiadają się w tym wątku.Był (nie wiem czy jest do dzisiaj) film na stronie Tesoro gdzie któryś z Giffordbrothers pokazuje organoleptycznie" jak wygląda strojenie do gruntu.Sporo tego na youtube"......itd...itp....Więc przestań karmić nas sarkazmami i rusz d..ę.Choćby wirtualną.Pozdrawiam,wicja1.
wicja1 Napisano 28 Czerwiec 2008 Napisano 28 Czerwiec 2008 A tutaj strojenie do gruntu wykrywaczy Tesoro.Darmoszka.Prawa autorskie google.com :))) Na diabła wydawać 24 złote.Lepiek kupić połówkę" i oddać się lekturze:-------------------------------------------------------------------------------- Zwykle pracuje w Tesoro WZORY zaczyna się po 12 w południe z wyjątkiem tych, NA INNĄ. Jeśli masz z podłożem WZÓR BILANS PRE SET Jesteś w biznesie. Przełomie zasiłek z tytułu Tesoro wynosi zwykle jeden pełny TURN i ewentualnie 1 1 / 2 włącza ziemi równowagi. Podczas pierwszego uruchamiania TWÓJ Tesoro Spróbuj ustawić ziemi BILANS NA STANOWISKO Godzina 12 Potem zwrócił 5 IT TURNS Counter Clockwise a następnie 2 TURNS POWRÓT lewo i dostosować PRÓG stamtąd ...... __________________ Pozdrawiam,wicja1.
VanWorden Napisano 28 Czerwiec 2008 Napisano 28 Czerwiec 2008 Nie wiem czemu, ale Tesoro skasowało już tę stronkę z objaśnieniem:( Nie znalazłem filmików o ustawianiu gruntu na youtube oprócz tego: http://pl.youtube.com/watch?v=SfDJ5iR_yU0 gdzie nie polecam tej metody w Tesoro!Może ktoś ma coś jeszcze? A co do instrukcji to przejrzałem sobie dawne wątki w tej sprawie i wygląda na to, że to płacenie za polskie instrukcje i brak dostępu w sieci to wynik nieporozumienia dwóch panów: Denara i Proscana. Jeden twierdzi, że zapłacił i stał się właścicielem praw autorskich a drugi, że wcale nie i że właścicielem jest tłumacz:) Troszkę to zabawne (choć nie dla poszukiwaczy) i można prześledzić całość tu: http://www.odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=253632Mnie nie interesuje czy jest to 1 czy 0.5% wartości wykrywacza. Chodzi o sam fakt, że w innych krajach z tych instrukcji nikt nie robi tajemnicy, są dostępne w sieci po francusku, flamandzku, włosku, niemiecku etc. Tam też jakoś ludzie potrafią sobie wzajemnie pomagać i różne fora nie toczą ze sobą wojen podjazdowych, jak to się niestety dzieje u nas.
wicja1 Napisano 28 Czerwiec 2008 Napisano 28 Czerwiec 2008 Na yahoo (może faktycznie lepsza wyszukiwarka ;)są jeszcze okna.Ale nie są już aktywne:http://video.search.yahoo.com/video/play?p=tesoro++&n=21&b=85&ei=utf-8&js=1&fr=yfp-t-501-s&fr2=tab-web&tnr=21&vid=000111604670Pozdrawiam,wicja1.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.