snopek07 Napisano 20 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2008 Witam! Już od dość długiego czasu poszukuje mapy wojskowej miejscowości w której się urodziłem lecz bezskutecznie. Przeszukałem wiele stron i nic . . . Inne miejscowości są a Sommerfeld (N. Lausitz) po Polsku Lubsko nie ma. Chodzi mi o to żeby zobaczyć gdzie kiedyś stały jakieś budynki które teraz nie istnieją. Jeżeli ktoś jest w stanie mi pomóc to bardzo o to proszę. Możecie pisać do mnie na gg 8997721. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOLA Napisano 19 Styczeń 2013 Share Napisano 19 Styczeń 2013 Hej Przeglądając sieć znalazłem taką fotkę to z Lubska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOLA Napisano 19 Styczeń 2013 Share Napisano 19 Styczeń 2013 .....i dziś.Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doecek Napisano 19 Styczeń 2013 Share Napisano 19 Styczeń 2013 Byłeś tutaj ? http://www.stadtbild-deutschland.org/forum/index.php?page=Thread&threadID=4249&pageNo=2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wm Napisano 19 Styczeń 2013 Share Napisano 19 Styczeń 2013 No cóż jak się szuka tylko poprzez google to się pewnych rzeczy nie znajdzie. Cóż dość sporo interesujących rzeczy jest w mądrych książkach które to można zakupić, jeśli kogoś nie stać (niektóre książki to samo tyczy się map osiągają wysokie ceny) można jeszcze poczytać w bibliotece. Także w ten sposób można znaleźć interesujące ciebie mapy w rzeczonych bibliotekach.Na pewno interesujące ciebie mapy posiadają we Wrocławiu w bibliotekach oraz Archiwum Państwowym gdzie ostatnio byłem i przeglądałem mapy których nie ma w internecie i interesujące ciebie posiadają z różnych lat. We Wrocławiu posiadają mapy od XVI w aż po PRL.No jak komuś się nie chce fatygować, aż tu to zawsze są bliżej jakieś wymienione wyżej instytucje które być może posiadają. W instytucjach tych można zamówić kopie ksero koszt 2 zł za stronę A4 i skan około 25 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szajka Napisano 20 Styczeń 2013 Share Napisano 20 Styczeń 2013 Mapy są na necie trzeba tylko dobrze poszukać zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szajka Napisano 20 Styczeń 2013 Share Napisano 20 Styczeń 2013 a do tej fotki to chyba ruskie pod propagandę robiły bo ta kolumna więźniów szla przez cale miasto i była fotografowana w rożnych miejscach miasta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidlubsko Napisano 28 Luty 2013 Share Napisano 28 Luty 2013 Snopek mam dobra radę - jak chcesz to nawiąż kontakt z Lubuskim Stowarzyszeniem Historycznym Lubusz" - którzy co prawda zajmują się w dużej mierze DAG Krzystkowice, ale wiem, że z Lubska są 3 dziewczyny w Stowarzyszeniu. Czujesz blusa , dziewczyny w moro a chłopaki z Lubska u kosmetyczki :) żart. napisz projekt.krzystkowice@wp.pl a któraś z Lubska się odezwie i jak będziesz czarujący i miły to coś udostępni z Biblioteki i Archiwum Stowarzyszenia pozdrawiam D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cebermen Napisano 22 Luty 2014 Share Napisano 22 Luty 2014 Dzisiaj dostałem od nosorożca pod sklepem takie zdjęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cebermen Napisano 22 Luty 2014 Share Napisano 22 Luty 2014 z tyłu dane fotografa i adres Sommerfeld Nicolai str. ciekawe co jest teraz w tym lokalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snopek07 Napisano 7 Marzec 2014 Autor Share Napisano 7 Marzec 2014 Dzięki Panowie :) Zwróćcie uwagę na datę utworzenia tego tematu i czas po jakim otrzymałem pierwszą odpowiedź hehe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.