Skocz do zawartości

Wykrywka 2000-3000zl jaka najlepsza ?

gepard

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dobrą wskazówką byłyby, gdybyś podał z jakim sprzętem chodziłeś i na co się nastawiasz. W tym przedziale cenowym jest z czego wybierać.
Napisano
Minelab Sovereign GT, Fisher F75 ponoć też się sprawdza, White's XLT. Zaznaczam, że nie jestem i nie byłem użytkownikiem żadnego z powyższych, ale wystarczy o nich co nieco poczytać. Doły po nich w lesie na pewno widziałeś;). Od siebie natomiast mogę polecić White's 5900 Di Pro/SL, C.Scope 1220XD, ale to już tylko używki.
pzdr
Napisano
Na militarke to kup se salamandre. Jest to najlepszy wykrywacz w Polsce. Bije o ziemie smętka i inny szajs.
Klamre mi lapie z 65 cm i to na dyskryminacji.

PS ( Złapal w ziemi , a nie w powietrzu)
Napisano
Oczyma wyobraźni widzę jak wszyscy użytkownicy szajsu, pozbywają się swoich Minelabów, Whitesów, Fisherów itp, by stać się szczęśliwymi posiadaczami Salamandry:D Sry nie mogłem się powstrzymać;)
pzdr
Napisano
:D:D hehehe:D nie ma co:) też wywale swojego białasa i kupię jaszczurke=] hehe! A kto to w ogóle produkuje? wybacz Thomson ale nie moglem i ja sie powstrzymać:) ale swoją drogą mam pytanie.... jakiś film z air testów masz na potwierdzenie tego co piszesz?:)hmm? i jak duża to klamra? :P
pozdrawiam 1939:)
Napisano
Jak nie wierzycie to sam go nakręce. A jeszcze chcialem dodać , że moj sprzęt wykrywa menażke z 1 wojny na 1m głębokości. Możecie nie wierzyć , ale gdy ktoś opanuje tego sprzęta to zrozumie jaki on jest fantastyczny.
Napisano
Witam
Salamandra to statyk.Konstrukcja tej wykrywki oparta jest na schemacie Fishera 555 z drobnymi zmianami które poprawiły jej stabilność.Do tego układu dodałem tak zwany dopalacz".W którym stabilzowane jest napięcie szybkozmienne F= 5KHz, Vpp nadajnika =48 Volt .W ten sposób powstały wykrywacze Bartek.Po dodaniu tej dopałki" zasięgi wzrosły i to bardzo skutecznie, nie tylko w powietrzu ale i w gruncie.Różnica w zasięgach między salamandrą, a bartkiem jest dość duża i wynosi okołó 30% na korzyść Bartka , porównując te dwa wykrywacze z sondami 26 cm.
Niestety wykrywacza Bartek nie można kupić.Można natomiast kupić go pod nazwą MAX w firmie Demet z którą współpracuje ,wpowadzając coraz to nowe i korzystne dla tej wykrywki zmiany.Mogę spokojnie polecić MAX-a dla tych którzy interesują się poszukiwaniem militarii ,choć nie tylko.
ALL.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie