gepard Napisano 19 Czerwiec 2008 Autor Napisano 19 Czerwiec 2008 Mysle ze by kupisc cos lepszego od tego co mam . Moze jakas wskazówka ?
seeker Napisano 19 Czerwiec 2008 Napisano 19 Czerwiec 2008 Dobrą wskazówką byłyby, gdybyś podał z jakim sprzętem chodziłeś i na co się nastawiasz. W tym przedziale cenowym jest z czego wybierać.
gepard Napisano 19 Czerwiec 2008 Autor Napisano 19 Czerwiec 2008 Fisher F4 w okopach nie najlepiej sie sprawuje oczywiscie. teraz nastawiam sie na militarke
terenowiec69 Napisano 19 Czerwiec 2008 Napisano 19 Czerwiec 2008 Nie musi byc koniecznie stayk-chociaz dobrze by było.Kolego dobry zachodni dynamik tez złapie głębokie żelastwo wielkości hełmu czy skrzynki z głębokości 1,20 metra.
seeker Napisano 19 Czerwiec 2008 Napisano 19 Czerwiec 2008 Minelab Sovereign GT, Fisher F75 ponoć też się sprawdza, White's XLT. Zaznaczam, że nie jestem i nie byłem użytkownikiem żadnego z powyższych, ale wystarczy o nich co nieco poczytać. Doły po nich w lesie na pewno widziałeś;). Od siebie natomiast mogę polecić White's 5900 Di Pro/SL, C.Scope 1220XD, ale to już tylko używki. pzdr
Saper93 Napisano 19 Czerwiec 2008 Napisano 19 Czerwiec 2008 Weź pod uwage jeszcze gti 2500. Pozdrawiam!
C.K. Dezerter Napisano 19 Czerwiec 2008 Napisano 19 Czerwiec 2008 A najlepiej zrobisz jak sprowadzisz sobie sprzęt ze stanów. Przy tej cenie dolara kupisz w kwocie którą podałeś najbardziej wypasione wykrywki.
thomson Napisano 19 Czerwiec 2008 Napisano 19 Czerwiec 2008 Na militarke to kup se salamandre. Jest to najlepszy wykrywacz w Polsce. Bije o ziemie smętka i inny szajs.Klamre mi lapie z 65 cm i to na dyskryminacji.PS ( Złapal w ziemi , a nie w powietrzu)
seeker Napisano 19 Czerwiec 2008 Napisano 19 Czerwiec 2008 Oczyma wyobraźni widzę jak wszyscy użytkownicy szajsu, pozbywają się swoich Minelabów, Whitesów, Fisherów itp, by stać się szczęśliwymi posiadaczami Salamandry:D Sry nie mogłem się powstrzymać;)pzdr
tomekk Napisano 19 Czerwiec 2008 Napisano 19 Czerwiec 2008 cholera jasna chyba też kupię salamandrę ;)
1939 Napisano 20 Czerwiec 2008 Napisano 20 Czerwiec 2008 :D:D hehehe:D nie ma co:) też wywale swojego białasa i kupię jaszczurke=] hehe! A kto to w ogóle produkuje? wybacz Thomson ale nie moglem i ja sie powstrzymać:) ale swoją drogą mam pytanie.... jakiś film z air testów masz na potwierdzenie tego co piszesz?:)hmm? i jak duża to klamra? :P pozdrawiam 1939:)
thomson Napisano 20 Czerwiec 2008 Napisano 20 Czerwiec 2008 Jak nie wierzycie to sam go nakręce. A jeszcze chcialem dodać , że moj sprzęt wykrywa menażke z 1 wojny na 1m głębokości. Możecie nie wierzyć , ale gdy ktoś opanuje tego sprzęta to zrozumie jaki on jest fantastyczny.
terenowiec69 Napisano 20 Czerwiec 2008 Napisano 20 Czerwiec 2008 Chyba o tym wspominałeś kiedyś thomson...http://www.dailymotion.com/video/x5r1mr_geodetektor-przedstawia-testy-wykry_tech
ALL. Napisano 21 Czerwiec 2008 Napisano 21 Czerwiec 2008 WitamSalamandra to statyk.Konstrukcja tej wykrywki oparta jest na schemacie Fishera 555 z drobnymi zmianami które poprawiły jej stabilność.Do tego układu dodałem tak zwany dopalacz".W którym stabilzowane jest napięcie szybkozmienne F= 5KHz, Vpp nadajnika =48 Volt .W ten sposób powstały wykrywacze Bartek.Po dodaniu tej dopałki" zasięgi wzrosły i to bardzo skutecznie, nie tylko w powietrzu ale i w gruncie.Różnica w zasięgach między salamandrą, a bartkiem jest dość duża i wynosi okołó 30% na korzyść Bartka , porównując te dwa wykrywacze z sondami 26 cm. Niestety wykrywacza Bartek nie można kupić.Można natomiast kupić go pod nazwą MAX w firmie Demet z którą współpracuje ,wpowadzając coraz to nowe i korzystne dla tej wykrywki zmiany.Mogę spokojnie polecić MAX-a dla tych którzy interesują się poszukiwaniem militarii ,choć nie tylko.ALL.
thomson Napisano 21 Czerwiec 2008 Napisano 21 Czerwiec 2008 Nie to nie jest Salamandra tylko jakiś geocoś.
gepard Napisano 24 Czerwiec 2008 Autor Napisano 24 Czerwiec 2008 a co myslicie o Minelab Explorer SE professional?
C.K. Dezerter Napisano 24 Czerwiec 2008 Napisano 24 Czerwiec 2008 X-terra 70, zastanawiales sie nad nią? Poza tym wklep sobie w wyszukiwarke nazwe wykrywki która Cie interesuje i dopiero wtedy zgłupiejesz :D Powodzenia!
terenowiec69 Napisano 25 Czerwiec 2008 Napisano 25 Czerwiec 2008 Jak masz możliwosci finansowe to wez minelaba jak piszesz,głęboki jak statyk.Nie bedziesz nie zadowolony.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.