AKMS Napisano 19 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2008 Specsłużby mają duży problemczwartek 19 czerwca 2008 01:15Alarm: Zaginęli polscy agenci na Wschodzie!Czy po publikacji raportu o WSI nasze specsłużby straciły kontakt z kilkoma agentami?Polski wywiad stracił kontakt z kilkoma agentami w Rosji, na Ukrainie, w Białorusi oraz w Azji Środkowej i na Bliskim Wschodzie. Po raporcie o likwidacji WSI mogli zostać zdekonspirowani; ich życie może być zagrożone" - donosi Rzeczpospolita".Autor raportu Antoni Macierewicz uważa, że są to kompletne bzdury". Nikt nigdzie nie zaginął" - mówi na łamach Rz". Także były minister obrony Aleksander Szczygło uznaje te informacje za niewiarygodne. Według mnie to nic innego jak sposób na obronę, jaki obrało sobie środowisko związane z WSI" - twierdzi.Innego zdania jest wiceprzewodniczący sejmowej komisji ds. służb specjalnych Paweł Graś. Według niego, raport Macierewicza zainteresował zagraniczne kontrwywiady.Według informacji gazety, wątpliwościami zajmuje się Prokuratura Okręgowa w Warszawie. Prowadzi śledztwo w sprawie nierzetelnych informacji zamieszczonych w raporcie o likwidacji WSI, w tym wątku dekonspiracji polskich agentów.http://www.dziennik.pl/wydarzenia/article194468/Alarm_Zagineli_polscy_agenci_na_Wschodzie_.htmlSłów brakuje. I jeszcze ta zadowolona morda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 19 Czerwiec 2008 Share Napisano 19 Czerwiec 2008 O tym człowieku od dawna wiadomo, ze jego postrzeganie rzeczywistości jest cokolwiek specyficzne".Niezaleznie od tego czy wiadomosci o utracie kontaktu z agentami są prawdziwe, to co zrobiono przy okazji likwidacji WSI to ewidentny strzał we własna stopę i przejaw przedkładania doraźnego interesu politycznego nad kwestię bezpieczeństwa kraju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 19 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2008 Jak dla mnie to rozpieprzenie ww i kw ( i to w czasie, gdy udzielamy sie na różnych wojnach), to najzwyklejsza zdrada narażająca bezpieczeństwo Polski. Niezależnie od pobudek. Inaczej tego nazwać nie potrafię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saracen1313 Napisano 19 Czerwiec 2008 Share Napisano 19 Czerwiec 2008 1 Pan M powinien być wsadzony za kratki za napisanie gniota ujawniającego nazwiska czynnych agentów!!! Przecież każdy normalnie myslący człowiek będzie się spodziewał tego że taki @tekst@ będzie chciał zdobyć każdy wywiad obcego państwa. A znając ciągoty naszych polityków i za przeproszeniem ich /.../ do łapówkarstwa to wniosek moze być tylko jeden - w niektórych czesciach naszego swiata niezbyt przyjemne przejscie na druga stornę.(nie chodzi mi tu o zdrade:(). POZDRAWIAMPost został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 21:04 19-06-2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przełaj Napisano 19 Czerwiec 2008 Share Napisano 19 Czerwiec 2008 Obce służby już dawno i dogłębnie przeanalizowały raport, a może i aneks do niego niedługo dostaną. Pamiętam, że kiedy opublikowano raport część osób umieszczonych w nim jako oficerowie WSI wykonywali zadania na misjach pokojowych, tak więc ja nie mam jakichkolwiek wątpliwości, że radosny Antoni powinien być postawiony pod trybunał stanu już za samo spowodowanie zagrożenia życia „spalonych” przez niego oficerów za granicą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matthew Napisano 23 Czerwiec 2008 Share Napisano 23 Czerwiec 2008 Rzepa wprawdzie ieco" obniżyła loty, ale ja też jestem przekonany, że w centralach najróżniejszych wywiadów do dziś pękają ze śmiechu i zacierają rączki po tej koronkowej akcji" p.M.Do śmiechu nie jest jedynie zdradzonej agenturze, bo złamana została zasade, że NIGDY nie podaje się takich danych.Bo kto nam później zaufa...???pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.