Skocz do zawartości

jaki wykrywacz wybrac??

jay-jay

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam,jestem świerzym forumowiczem jak i poszukiwaczem,mam pytanie do weteranow poszukiwan jaki wykrywacz kupic?bo dosc duzo ich jest dostepnych i w zasadzie o podobnych funkcjach.Mi osobiscie zalezy za duzym zasięgu,funkcji rozrózniania metali,okreslania głębokosci.Najbardziej nastawiam sie na poszukiwania monet.na początek gotów jestem wydac 1000zl.dziekuje z góry za odpowiedzi:)
Napisano
Witam
Nie przepłacaj. Kup Garreta 150 lub 250. ... Kosiarka na monety to straszna być ... :)) Wiem bo mam. Kupujesz takiego kanarka, śmigasz a jak ci się znudzi to sprzedajesz i nie ma najmniejszego problemu.
Pozdrawiam
Napisano
Ta kosiarka z 17cm monete maksymalnie zlapie. Jak ci to wystarcza to kup ace, a jak nie to moze cos uzywanego, badz troche dozbieraj np. Tesoro cibole, albo Fishera F4.
Napisano
Lepiej od Ace250 wypada Fisher F2 http://www.odkrywca.pl/250-f2-,615794.html#615794
Osobiście polecam Tesoro Silver umax, tańszy od Ciboli, na początek świetny sprzęt.
Napisano
No juz tracilem nadzieje na odpowiedź:),ostatnio poswiecilem troche czasu na przeglądanie wykrywaczy i spodobał mi sie ten fisher f4,jest w przeliczeniu na zlotówki za 850-900zl,jesli chodzi o tesoro to za 1000 jest do kupienia(silna złotóweczka robi swoje).tylko teraz pytanie jak one mają sie do siebie w praktyce i co lepsze potencjometry czy zdac sie na opcje cyfrową i wyswietlacz[pewnie bardziej awaryjne:( ] bede wdzieczny za pomoc:) pozdrawiam
  • 3 months later...
Napisano
Pozwolę sobie mieć odmienne zdanie.Miałem 5 wykrywek gałkologicznych" i chociaż dbam z zasady o sprzęt prędzej,czy póżniej w ferworze walki piasek sie dostanie do potencjometru.Przy zafoliowanej klawiaturze ten problem odpada.Pozdr!
Napisano
Miałem bardzo dużo wykrywaczy takich i takich, i mogę powiedzieć, że klawiatury zawodzły nieco częściej. Po prostu zupełnie inne doświadczenia.
Napisano
Ace 17 cm cibola 3cm głębsza 500 Pln droższa.Takim doradcom na starcie podziękuj. Najlepiej wpisz w wyszukiwarkę testy porównawcze,będziesz miał jakiś pogląd na wykrywacze i ich możliwości.Pzdr.
Napisano
ja osobiście polecam ACE 150 lub ACE 250 na początek , ja od roku śmigam na ACE 150 i na prawdę sprzęcik się sprawdza na monetę i militarkę ,
co do potencjometrów to trzeba mieć trochę wprawy by to wszystko poustawiać by cokolwiek znaleźć , wystarczy trochę spaprać nastawy i fanty zostaną dalej w ziemi bo wykrywka ich nie wyczuje ,

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie