Skocz do zawartości

eschumacja 6 żołnierzy francuskich

felfree

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

właśnie dzisiaj przeprowadzono eschumacje żolnierzy francuskich służących w jednosce ss , (33 grenadierow ss) zostali zlikwidowani przez rosjan . okolice Rąbina zachodniopomorskie

Napisano

szkoda że nie zdąrzyłem zrobić innych zdjęć, wlaśnie dzisiaj wrociłem z delegacji i trafilem na sam koniec. specjalna grópa niemców odkopywała ich . niemieli przy sobie nic , 2 mialo tylko buty i nieśmiertelniki

Napisano
nie zapózno dojechalem sam żałuję . w moich rejonie odnaleziono 700 szczątkow żolnierzy niemieckich i mają namiar na jescze 400 mogił . ale to poważna organizacja z wszelkimi pozwoleniami do poszukiwań mogil.
Napisano
mieszko_1vp ja wiem, ze te blachy po odpisie numerow dla WAST gina" gdzies w domowych zaciszach, nieoddawna cos takiego ma miejsce.
Napisano

Komplet nizej prezentowanych niesmiertelnikow zostal sciagniety ze strony - http://www.prawobrzeze.eu/index.php?topic=341.60 .

Właściciel poległ w rejonie Załomia w składzie SS-Panzer-Grenadier-Regiment 49 De Ruyter"

Napisano
Moim zdaniem to dobrze, że tam były te dzieci. Przynajmniej mogły dowiedzieć się choć trochę pozaksiążkowej" historii własnej miejscowości.
Napisano
Przygladam sie tym dwom zdjeciom i jakos nie widze nic co wskazaywaloby na to, ze te dzieci robia cos innego poza przygladaniem sie calej akcji.

Post kolegi Mieszka na temat przedszkola okazal sie byc jednak zbednym.
Napisano
Tak w temacie.. w/w wymienieni w tytule .. nazwał bym ich ssmanami narodowości francuskiej. Żołnierzami francuskimi byli by gdyby służyli i zginęli w mundurach w armii Republiki Francuskiej.
Tak przy okazji na forum Odkrywcy często spotykam gości o fajnych nickach np: ss coś tam .. czyżby fascynacja? .. albo stetin... breslau .. danzig... ciąg dalszy fascynacji starymi czasami? czy może pewnym porządkiem (politycznym) jaki wówczas panował?
Napisano
Właśnie niepowaga Panów z tej firmy doprowadziła do przerwania prac exhumacyjnych w Głogowie.Kopano na przeciwko szkoły-bez jakichkolwiek parkanów.Oczywiście dla dzieci na przerwach była to główna atrakcja...Jednak na drugi dzień okazało się że dzieciaki nie mogły spać-bo truposze im się śniły.

[usuniety fragment - przeginasz kolego - moderator]

Tutaj jest fajny artykuł o exhumacjach
http://katowice.naszemiasto.pl/wydarzenia/730234.html

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Bocian 13:07 16-06-2008
Napisano
Koleżko hen.zing ,otóż będę nazywał siebie i swoje miasto jak mi sie podoba.I nie ma tu żadnej fascynacji starymi porządkami".No ale Twoja (polityczna)podejrzliwość jest niezmiernie ciekawa.Z czego ona wynika ?
Jestem Niemcem ze strony dziadka.I co z tego ?
Mieszkam w Polsce i szanuje ten kraj i w żadnym aspekcie go nie obrażam ani mu nie ubliżam(zwłaszcz nick'iem na forum)

A wracając do tematu.Francuzi zginęli jeszcze na lewobrzeżu Szczecina razem z łotewską brygadą SS.
Pozdrawiam.
Napisano
Jestem Niemcem ze strony dziadka.I co z tego ?
Mieszkam w Polsce i szanuje ten kraj i w żadnym aspekcie go nie obrażam ani mu nie ubliżam(zwłaszcz nick'iem na forum)"
..co z tego? ... nic ... tyle że :
1. Jesteś Niemcem
2. Mieszkasz w Polsce i szanujesz ten kraj
3. Nie ubliżasz mu nickiem

ędę nazywał siebie..."
4. Twoja sprawa (ale mi nie musi sie podobać)

... i swoje miasto jak mi sie podoba"
5. Tu nie ma zgody twoje i moje (mimo że w nim nie mieszkam) miasto nazywa sie WROCŁAW

No ale Twoja (polityczna)podejrzliwość jest niezmiernie ciekawa.Z czego ona wynika ?"
5. Bo ludzie mają wybiórczą i krótką pamięć np nazywając tych nieszczęśników żołnierzami francuskimi mimo że byli ssmanami czyli członkami organizacji uznanej w cywilizowanym świecie za zbrodniczą
Napisano
Breslau już dawno nie ma,jest WROCŁAW,ale jak widac niektórzy nadal tego nie przyjmują do wiadomości;Ba...nawet twierdzą,że legalne i oficjalne nazwy polskich miast mogą zamieniac na obcobrzmiące.Skoro się szanuje Kraj,w którym sie mieszka,to wypada również używac ogólnie uznawanych nazw miast.Ale i tak dobrze,że niektórzy nie piszą na forum po niemiecku :))Pozdrawiam !
Napisano
Kol Breslau74 gdy zobaczyłem tytuł eschumacja 6 żołnierzy francuskich" sądziłem że rzecz dotyczy alianckich jeńców wojennych. Koleżkami nie jesteśmy ale kolegami na forum jak najbardziej .. pozdrowienia dla Wrocławia i jego mieszkańców.

PS
Polityczną podejrzliwość dla admiratorów armii III Rzeszy (dla porządku RKKA też)zachowam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie