Skocz do zawartości
  • 0

Emgieta? ;)))

wujekblacha

Pytanie

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Co do wstawiania wiekszej ilosci postow to odsylam do: http://www.odkrywca-online.com/zanim-dodasz-przedmiot-do-identyfikacji-przeczytaj,636206.html#636206
Napisano
Dziękuję. Postaram się stosować do zasad. Mam przy tym następujące uwagi (może się przydadzą Adminom):
1. Nie wstawiam przedmiotów które sam zidentyfikowałem, więc rozumiem, że ktoś myśli sobie o mnie źle bo wstawiłem to co wstawiłem ;)
2. Zauważyłem ogólna niechęć do merytorycznej dyskusji. Zdaje się, że koledzy zapomnieli, że oprócz wartości materialnych liczy się również wiedza, wymiana zdań lub kontekst historyczny ;)
3. Celowo nie podałem wymiarów, a mianowicie w przypadku trudnych identyfikacji może pojawić się kilka teorii a rozwinięcie wymiarowe przeważy w jedną lub drugą stronę - ale może jestem w błędzie.
4. Generalnie ja osobiście prosząc o identyfikację proszę o wskazanie na ile coś jest złomem w dosłownym tego słowa znaczeniu- poprostu kiedyś zostawiałem różne rzeczy, które po przeczytaniu Odkrywcy okazały się militariami itp. ;)
5. Dlaczego wstawiałem w poszczególne tematy? Cóż...może liczyłem na gorącą dyskusję we wszystkich wątkach :))) Poważniej: zauważyłem coś takiego- pięc zdjęć i jedna odpowiedź: djęcie nr 4 to ...." A co z przedmiotami nr 1, 2, 3 i 5 ? Oczywiście nie ma obowiązku identyfikacji moich przedmiotów, ale chyba po to to forum zostało stworzone i ja jeśli mogę, też nie szczędzę swojej skromnej wiedzy, aby się ewentualnie z kolegami podzielić ;)
To tyle tytułem małych wyjaśnień. Jeśli ktos podejrzewał inne zamiary to był w błędzie ;)
Napisano
Jeszcze słowo co do tytułów tematu. Bardzo ciężko jest czasem nadać choćby przybliżoną nazwę jakiemuś przedmiotowi, aby nie wprowadzić w błąd lub nie sugerowac identyfikacji, kiedy coś okazuje się potem być może czym innym, niż nazwa w temacie. Porządek musi być-zgoda. Ale przestrzeganie tego w sztywnych ramach....wybaczcie...zniechęca do identyfikacji :(
Napisano
Nie wiem co to znaczy Emgieta" - lecz mnie to przypomina fragment wieszaka tylnego zamocowania skrzyni biegów samochodu PF 125p lub Polonez - z oderwaną częścią gumową osadzaną w poprzeczce zawieszenia.
A tak na marginesie - zadziwiająca dla mnie jest niechęc wstawiających przedmiot do rozpoznania - dla podania jego wymiarów. A może to w celu utrudnienia rozpoznania?
Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie