skolcio Napisano 8 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2008 Witam!Udało mi się dostać mauzerka, ale stan jest jaki widać więc proszę o wasze rady jak go oczyścić i zakonserwować.Nie jest to broń i już nigdy nie będzie.Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 8 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2008 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 8 Czerwiec 2008 Share Napisano 8 Czerwiec 2008 Elektroliza i jeszcze raz elektroliza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 8 Czerwiec 2008 Share Napisano 8 Czerwiec 2008 Tylko jak zaczniesz to musisz wyczyscic kawalek metalu do zdrowego zelaza bo inaczej tylko z krokodyli będą leciec babelki.PS. Fajniutki ten wz 29. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 8 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2008 Niestety nie mam możliwości i doświadczenia w elektrolizie proszę o inne propozycje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 8 Czerwiec 2008 Share Napisano 8 Czerwiec 2008 PIaskowanie i nic więcej :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 8 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2008 A odrdzewiacz? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 8 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2008 Szczotka druciana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 8 Czerwiec 2008 Share Napisano 8 Czerwiec 2008 A co ci to pomoze?- najwyzej zedzrdzesz troche piasku z rdzy. Najlepsza byla by elektroliza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 8 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2008 eh nigdy jej nie robiłem i nie mam sprzętu do tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJ MHz Napisano 8 Czerwiec 2008 Share Napisano 8 Czerwiec 2008 Szlifierką kątową troche rdzy odrap do gołego metalu w niewidocznym miejscu. Potem przylutuj kabelki i do prostownika. I jazda :] w roztworze NaOH najlepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 8 Czerwiec 2008 Share Napisano 8 Czerwiec 2008 a nie NaCl przypadkiem??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 9 Czerwiec 2008 Share Napisano 9 Czerwiec 2008 http://www.mauser98k.internetdsl.pl/elekt.html - skolcio masz tu link. W nim jest wszystko opisane jak zrobić elektrolize.Pzdr Thomson _/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 9 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2008 O coś takiego mi chodziło, dzięki. Sprzęt potrzebny mam więc jak mauserek dojdzie to zabieram się do roboty. Wkleję fotki jak skończę :)Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 12 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2008 Mam jeszcze jedno pytanie. Zachowały się resztki drewna i chciałbym je zakonserwować ale najpierw zdjąć w czym mogę namoczyć to drewno?Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 12 Czerwiec 2008 Share Napisano 12 Czerwiec 2008 Namocz je pokostem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plutonowy76 Napisano 12 Czerwiec 2008 Share Napisano 12 Czerwiec 2008 albo naftą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 12 Czerwiec 2008 Share Napisano 12 Czerwiec 2008 Nafta do drewna się nie nadaje! Olej lniany.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 14 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2008 Fotki po małych zabiegach ze szczotką druciana i odrdzewiaczem. Stan jest lepszy niż przypuszczałem :)1 strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 14 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2008 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 14 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2008 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 14 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2008 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 14 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2008 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 14 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2008 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 14 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2008 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.