Skocz do zawartości

Dziura w hełmie

ppkak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Posiadam hełm w którym jest duża paskudna dziura. Prawdopodobnie po postrzale. Chciałbym odnowić tą puszkę" i nie mam pojęcia co zrobić z tą dziurą. W jaki sposób ją załatać? Mam nadzieje że ktoś z forumowiczów pomoże.
Z góry dziękuję.

No to już zależy czy chcesz go odrestaurować czy zostawić na półeczce tak jak jest.

Ja uważam że lepiej nie ruszać go i zostawić tak jak jest co najwyżej zakonserwować.
Wybór należy do Ciebie.

PS Masz jakieś fotki?

Pozdr.

Oto zdjecie: http://twojezdjecie.pl/pliki/eb51f068c115c9f7a95fe2d3a8bedfe5.jpg

Widac ze poprzedni właściciel nieumiejętnie próbował zespawać dziurę. Chciałbym go odnowić i największym problemem jest dla mnie ta dziura.

No i jeszcze wnętrze :D

Teraz pytanie. Co WY zrobilibyście z takim hełmem? Poprzedni właściciel jak już wspomniałem próbował zespawać dziurę lecz mu to nie wyszło.... namalował również na nim wzór maskujący który jest ledwo widoczny bo po prostu złapałem za papier ścierny i szczotkę drucianą i go usunąłem bo zbyt ładnie nie wyglądał. Miał wyjść kamuflaż do każdego terenu, lecz zrobiony troszke niechlujnie. Pewnie widać jeszcze zacieki z farby. Została zielona barwa której nie mogę sie pozbyć szczotką ani papierem.
Nasuwa się pytanie: Szpachlować czy nie?
Jeżeli nie to myślę że pomaluje go tak jak jest.

Pozdrawiam

• 1 month later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie