De Horsting Napisano 7 Czerwiec 2008 Autor Napisano 7 Czerwiec 2008 Veleo Werk.Oksydowane. Wydaję mi się ,że to sprężyny kosza sprzęgła w którymś z dużych motocykli.mogę się mylić.Nie są duże.wymiary:średnica sprężyny dokładnie 19 mmdługość każdej ze sprężyn 25 mmśrednica drutu sprężyny 3,5 mmNa karteczce napisane jest:Veleo WerkGe(??)lsrin(?????)enG.m.b.h (??) Dielefe
lupo55 Napisano 11 Czerwiec 2008 Napisano 11 Czerwiec 2008 W pełni popieram zdanie wyrażone przez Kolegę Catadero.Proponuję Koledze De Horsting przeprowadzić porównanie wysokości posiadanych sprężyn w stanie swobodnym (rozprężonym) i sciśniętym w imadle - z jakimiś znanymi z zastosowania sprężynami dociskowymi sprzęgła motocyklowego.A jeszcze lepiej wybrać się do jakiegoś warsztatu naprawy samochodów i poprosić o zmierzenie dynamometrem siły i strzałki ugięcia tych i porównywanych sprężyn.Pozdrawiam.
De Horsting Napisano 7 Czerwiec 2008 Autor Napisano 7 Czerwiec 2008 Veleo Werk.Oksydowane. Wydaję mi się ,że to sprężyny kosza sprzęgła w którymś z dużych motocykli.mogę się mylić.Nie są duże.wymiary:średnica sprężyny dokładnie 19 mmdługość każdej ze sprężyn 25 mmśrednica drutu sprężyny 3,5 mmNa karteczce napisane jest:Veleo WerkGe(??)lsrin(?????)enG.m.b.h (??) Dielefe
De Horsting Napisano 8 Czerwiec 2008 Autor Napisano 8 Czerwiec 2008 to fajnie kolego ale ja dalej nie wiem i ty nie wiesz od jakiego to motoru.
De Horsting Napisano 12 Czerwiec 2008 Autor Napisano 12 Czerwiec 2008 pal licho te sprężyny.ale reszta części?ta obudowa filtru powietrza?Do żadnego motoru nie pasuje.Po sprężynach nie dojdę od jakiego modelu.Śruby podobne jak te w DKW,no ale po śrubach to ja modelu nie rozpoznam.Przejrzałem katalogi i macie rację!To są sprężyny sprzęgła ale czy pociskowe czy amortyzacyjne,tego się już nie dowiem chyba nigdy.Byłem w warsztacie i powiedzieli mi dosłownie - Trudno powiedzieć" .Taką odpowiedź to każdy może udzielić.No trudno.Już zostawie ten wątek.Spróbuję może w Niemczech,albo mazne maila do producenta.MOŻE pomogą,choć wątpie.pozdro wszystkim i dziękuję!
De Horsting Napisano 12 Czerwiec 2008 Autor Napisano 12 Czerwiec 2008 he he wyżej napisałem sprężyny pociskowe" :D nowy rodzaj sprężyn bojowych ;) ..dociskowe oczywiście
Breslau74 Napisano 7 Czerwiec 2008 Napisano 7 Czerwiec 2008 to chociaż podeślijcie jakiś link z częściami do tych motorów
Breslau74 Napisano 7 Czerwiec 2008 Napisano 7 Czerwiec 2008 Ponieważ ja też widziałem takie podobne w warsztacie i chciałbym sie dowiedzieć co nieco.A na częściach się nie znam zbytnio.
Breslau74 Napisano 7 Czerwiec 2008 Napisano 7 Czerwiec 2008 W poniedziałek jak będę wracał zrobię zdjęcie tych sprężyn.Zmierze je,może są takie same.
huk 100 Napisano 11 Czerwiec 2008 Napisano 11 Czerwiec 2008 kolego jak już napisałeś są to sprężyny na pewno od docisku sprzęgła -ale od jakiego motocykla to trudno powiedzieć -trzeba mieć książki katlogowe z wymiarami -posiadałem kiedyś kilka starych beemek -ale nigdy nie mierzyłem sprężyn na dociskach -zabij mnie a ci nie powiem -porostu nie brakowało mi ich w docisku i nie musiałem zaznajamiać sie z wymiarami -pozdro
Pytanie
De Horsting
Veleo Werk.Oksydowane. Wydaję mi się ,że to sprężyny kosza sprzęgła w którymś z dużych motocykli.mogę się mylić.Nie są duże.
wymiary:
średnica sprężyny dokładnie 19 mm
długość każdej ze sprężyn 25 mm
średnica drutu sprężyny 3,5 mm
Na karteczce napisane jest:
Veleo Werk
Ge(??)lsrin(?????)en
G.m.b.h (??) Dielefe
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.