Skocz do zawartości
  • 0

Zundapp,BMW R11-12,DKW???Sprężyny kosza sprzęgła.Chyba:)

De Horsting

Pytanie

Napisano

Veleo Werk.Oksydowane. Wydaję mi się ,że to sprężyny kosza sprzęgła w którymś z dużych motocykli.mogę się mylić.Nie są duże.
wymiary:

średnica sprężyny dokładnie 19 mm
długość każdej ze sprężyn 25 mm
średnica drutu sprężyny 3,5 mm

Na karteczce napisane jest:
Veleo Werk
Ge(??)lsrin(?????)en
G.m.b.h (??) Dielefe

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W pełni popieram zdanie wyrażone przez Kolegę Catadero.
Proponuję Koledze De Horsting przeprowadzić porównanie wysokości posiadanych sprężyn w stanie swobodnym (rozprężonym) i sciśniętym w imadle - z jakimiś znanymi z zastosowania sprężynami dociskowymi sprzęgła motocyklowego.
A jeszcze lepiej wybrać się do jakiegoś warsztatu naprawy samochodów i poprosić o zmierzenie dynamometrem siły i strzałki ugięcia tych i porównywanych sprężyn.
Pozdrawiam.
Napisano

Veleo Werk.Oksydowane. Wydaję mi się ,że to sprężyny kosza sprzęgła w którymś z dużych motocykli.mogę się mylić.Nie są duże.
wymiary:

średnica sprężyny dokładnie 19 mm
długość każdej ze sprężyn 25 mm
średnica drutu sprężyny 3,5 mm

Na karteczce napisane jest:
Veleo Werk
Ge(??)lsrin(?????)en
G.m.b.h (??) Dielefe

Napisano
pal licho te sprężyny.ale reszta części?ta obudowa filtru powietrza?Do żadnego motoru nie pasuje.Po sprężynach nie dojdę od jakiego modelu.Śruby podobne jak te w DKW,no ale po śrubach to ja modelu nie rozpoznam.

Przejrzałem katalogi i macie rację!To są sprężyny sprzęgła ale czy pociskowe czy amortyzacyjne,tego się już nie dowiem chyba nigdy.
Byłem w warsztacie i powiedzieli mi dosłownie - Trudno powiedzieć" .Taką odpowiedź to każdy może udzielić.

No trudno.Już zostawie ten wątek.Spróbuję może w Niemczech,albo mazne maila do producenta.MOŻE pomogą,choć wątpie.

pozdro wszystkim i dziękuję!
Napisano
kolego jak już napisałeś są to sprężyny na pewno od docisku sprzęgła -ale od jakiego motocykla to trudno powiedzieć -trzeba mieć książki katlogowe z wymiarami -posiadałem kiedyś kilka starych beemek -ale nigdy nie mierzyłem sprężyn na dociskach -zabij mnie a ci nie powiem -porostu nie brakowało mi ich w docisku i nie musiałem zaznajamiać sie z wymiarami -pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie