SNIPERcom Napisano 1 Czerwiec 2008 Autor Napisano 1 Czerwiec 2008 który wybrać... jestem zainteresowany kopaniem monetek ale tez czasami trafia sie jakaś militarka albo ktoś ze znajomych chce aby mu odszukać coś zakopanego Powinien mieć dobre zasięgi być dość prosty w obsłudze w miarę dobre namierzanie który wybrać?
VanWorden Napisano 1 Czerwiec 2008 Napisano 1 Czerwiec 2008 Witam.Z tych dwóch Fisher F75:)PozdrawiamVW
terenowiec69 Napisano 1 Czerwiec 2008 Napisano 1 Czerwiec 2008 A ja myślę że Minelab jednak,jeden z najlepszych wykrywaczy na rynku.Zresztą pooglądaj filmiki na y-tubie,mozna troche wywnioskować.
VanWorden Napisano 1 Czerwiec 2008 Napisano 1 Czerwiec 2008 terenowiec69 - filmiki filmikami a SNIPERcom życzył sobie konkretnie: militarki, prostoty i dobrego pinpointa:)PozdrawiamVW
terenowiec69 Napisano 1 Czerwiec 2008 Napisano 1 Czerwiec 2008 Może inaczej;nie sugeruj sie tym co tu piszemy tylko spróbuj odrobic zadanie domowe tj.zadzwoń do dystrybutora,wypytaj o te dwa wykrywacze,ich zalety,wady.Sprzedawca wkrywaczy wie co i jak,zawsze rzetelnie pomoże.Popytaj może ktoś ma wymienione przez ciebie wykrywacze ze znajomych,spróbuj obejrzeć na żywca",wysłuchac opini uzytkownika.Dopiero wtedy podejmuj decyzję.Fakt mało ludzi w polsce ma jeszcze f75,i za wiele opini w necie nie znajdziesz.Wiecej o explorer se.Pozdr.
SNIPERcom Napisano 1 Czerwiec 2008 Autor Napisano 1 Czerwiec 2008 niestety obracam sie w srodowisku gdzie kopie tylko jeden kolega on ma x terre 30 i ten sprzet ma jedna wielka zalete ,,namierzanie'' ja kopalem wczesniej smętkiem zasiegi o niebo lepsze od x terry 30 ale z namierzaniem mniejszych fantów jest problem pozatym omijał mniejsze monety dzwoniłem do dystrybutora ale niema to jak zaczerpnąc wiedzy od specyjalistów którzy spedzaja z tym sprzetem czas na poletkach
terenowiec69 Napisano 1 Czerwiec 2008 Napisano 1 Czerwiec 2008 Jest jeszcze jedna alternatywa:Minelab Quattro,bajecznie prosty w obsłudze,tańszy od explorera,używki chodza około 1800złdo 2000zł.Naprawdę sprzet godny polecenia,kumpel ma i wiem co potrafi.Kiler na monety.Po dwóch latach intensywnej exploatacji nie wykazuje oznak uszkodzenia elektroniki.Mimo iz nie ma trybu statycznego-spłaszczony garnek wykopaliśmy z głębokości jednego metra.
VanWorden Napisano 2 Czerwiec 2008 Napisano 2 Czerwiec 2008 Takie osiągi na spłaszczone garnki" może mieć prawie każda wykrywka;) Quattro jest faktycznie dobrą alternatywą dla Explorera, ale dla niego też jest sporo alternatyw.. Jeśli nie będziesz szukał głównie na plażach lub w jakimś trudnym, gliniastym terenie to minusy tych dwóch sprzętów zdecydowanie wypierają ich ewentualne zalety. Jeśli podoba Ci się X-30 to śmiało możesz np. siegnąć po X-70. Zasięgi o iebo lepsze" od X-30, jak piszesz, oraz świetna ergonomia i mnóstwo dodatkowych funkcji i możliwości. Jeśli nie masz dużego doświadczenia to proponuję właśnie ten wykrywacz dodać do listy potencjalnych zakupów. I pytaj na forach albo w terenie, bo nigdy nie uzyskasz w 100% rzetelnej opinii od dilera czy dystrybutora, który z natury rzeczy musi zachwalać swój produkt.PozdrawiamVW
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.