michal007 Napisano 1 Czerwiec 2008 Autor Napisano 1 Czerwiec 2008 Czesc, mam poskładanego jabla i ma strasznie mały zasięg i moim zdaniem źle zrobiłem cewke. i czy mógłby mi ktoś powiedzieć ile cewka powinna mieć zwoi? bo łuski wogule mi nie wykryje a rower może z 10-15cm. elektronika jest na bank dobrze poskładana. powiedzcie jak zrobić cewke na głębokość bo chcę szukać militeri bo mam już wykrywacz na drobnice. Pozdrawiam
Ostoja Napisano 1 Czerwiec 2008 Napisano 1 Czerwiec 2008 Chwali sie to ze probujesz samodzielnie zmontowac wykrywacz ale czy nie lepiej wydac te niecałe 200 zł na gotowego Jabla i miec z głowy problemy?
michal007 Napisano 1 Czerwiec 2008 Autor Napisano 1 Czerwiec 2008 po co kupować poskładany skoro można zaoszczędzić ok. 100zł jak sie samemu zrobi
jakofako Napisano 2 Czerwiec 2008 Napisano 2 Czerwiec 2008 Witam!Pierwsza sprawa,to czy po poskładaniu jabola na tzw.trymerku maksymalnie dobrze jest ustawione tzw.zero(przy uzyciu miernika),a potem dopiero jest temat cewki.Pozdrawiam!
wujekblacha Napisano 3 Czerwiec 2008 Napisano 3 Czerwiec 2008 Zakładając że wszystko jest dobrze wykonane i zmontowane powiem tak: zasięg Jabla zależy od mocy źródła zasilania. Słabe baterie (nie widzi łuski). Dobre baterie (20 cm). Dodatkowa bateria (50 cm) ;)
madmax78 Napisano 4 Czerwiec 2008 Napisano 4 Czerwiec 2008 Spróbuj zrobić inną cewke bo całkiem możliwe że masz zwarcie na zwojach.Cewka 25cm ,drut -od 0,65 do 0,8.Ilośc zwojów ok.20
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.