pajakt Napisano 29 Maj 2008 Autor Napisano 29 Maj 2008 Klamra ze stanowisk carskiego wojska.Długość 87,5mmSzerokość 39mmMoże ktoś wie o takiej klamrze coś więcej?
danieloff Napisano 30 Maj 2008 Napisano 30 Maj 2008 Bobrelium - jakbyś trochę pochodził po carskich pozycjach, to nie lekceważyłbyś tego kawałka drutu" - taka klamerka często zwiastuje ciekawsze znaleziska, pozostałe części wyposażenia, przynajmniej dla mnie bywała dobrym znakiem. Bardzo typowe znalezisko na pierwszowojennych pozycjach.
danieloff Napisano 30 Maj 2008 Napisano 30 Maj 2008 Moze i nie zbierasz, ale warto wiedzieć, co to jest. W tym hobby nie chodzi przecież tylko o fanty. Dla Ciebie to złom, a dla innego kontekst terenowy".
wujekblacha Napisano 30 Maj 2008 Napisano 30 Maj 2008 Do kol. boberlium - pochwal się jakie śmieci" zbierasz :)))
boberlium Napisano 29 Maj 2008 Napisano 29 Maj 2008 nie klamra :) i daj Ty sobie chłopie spokój z takimi śmieciami"...
kopijnik2 Napisano 30 Maj 2008 Napisano 30 Maj 2008 odwieczny konflikt starych i młodych"...a przecież wszystko jest historią" - tylko trzeba umieć (chcieć) ją przeczytać"...i dzielić się wynikami...
pajakt Napisano 29 Maj 2008 Autor Napisano 29 Maj 2008 Jak nie klamra to klamerka. Napewno nie samolot. I dlaczego mam sobie z nią dać spokój? Przecież nie będę zamieszczał rzeczy, których pełno na forum, a które można sobie samemu sprawdzić i zidentyfikować (amunicja, łuski, monety). Wrzucam rzeczy, których pochodzenie mnie ciekawi, a ich ID nie jest proste. Nie widzę w tym nic złego. A, że nie są wartościowe? Eksploracja to nie mój zawód, ale sposób spędzania wolnego czasu.
boberlium Napisano 29 Maj 2008 Napisano 29 Maj 2008 no tak, ale to jest na poziomie id kawałka drutu.... Cześć znalazłem drut na pozycjach carskich prosze mi cos więcej o nim powiedzieć.... bardziej mi to wygląda na jakiś ściągacz niż klamrę.....
pajakt Napisano 30 Maj 2008 Autor Napisano 30 Maj 2008 Dziękuję bardzo kolegom za identyfikację :)Koledze boberlium również. Za wprowadzenie w dobry humor.
Pytanie
pajakt
Klamra ze stanowisk carskiego wojska.
Długość 87,5mm
Szerokość 39mm
Może ktoś wie o takiej klamrze coś więcej?
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.