Skocz do zawartości
  • 0

Klamra z carskich stanowisk

pajakt

Pytanie

Napisano

Klamra ze stanowisk carskiego wojska.
Długość 87,5mm
Szerokość 39mm
Może ktoś wie o takiej klamrze coś więcej?

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Bobrelium - jakbyś trochę pochodził po carskich pozycjach, to nie lekceważyłbyś tego kawałka drutu" - taka klamerka często zwiastuje ciekawsze znaleziska, pozostałe części wyposażenia, przynajmniej dla mnie bywała dobrym znakiem. Bardzo typowe znalezisko na pierwszowojennych pozycjach.
Napisano
Moze i nie zbierasz, ale warto wiedzieć, co to jest. W tym hobby nie chodzi przecież tylko o fanty. Dla Ciebie to złom, a dla innego kontekst terenowy".
Napisano
odwieczny konflikt starych i młodych"...
a przecież wszystko jest historią" - tylko trzeba umieć (chcieć) ją przeczytać"...
i dzielić się wynikami...
Napisano
Jak nie klamra to klamerka. Napewno nie samolot. I dlaczego mam sobie z nią dać spokój? Przecież nie będę zamieszczał rzeczy, których pełno na forum, a które można sobie samemu sprawdzić i zidentyfikować (amunicja, łuski, monety). Wrzucam rzeczy, których pochodzenie mnie ciekawi, a ich ID nie jest proste. Nie widzę w tym nic złego. A, że nie są wartościowe? Eksploracja to nie mój zawód, ale sposób spędzania wolnego czasu.
Napisano
no tak, ale to jest na poziomie id kawałka drutu.... Cześć znalazłem drut na pozycjach carskich prosze mi cos więcej o nim powiedzieć.... bardziej mi to wygląda na jakiś ściągacz niż klamrę.....
Napisano
Dziękuję bardzo kolegom za identyfikację :)
Koledze boberlium również. Za wprowadzenie w dobry humor.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie