Dodge52 Napisano 2 Listopad 2012 Share Napisano 2 Listopad 2012 ,,Willysy,, w Wojsku Polskim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 2 Listopad 2012 Share Napisano 2 Listopad 2012 Przyczółek magnuszewski - ,,Willys,, na czołgu T-34 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 2 Listopad 2012 Share Napisano 2 Listopad 2012 ,,Willys,, w służbie w Armii Czerwonej - widoczna rusznica przeciwpancerna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 2 Listopad 2012 Share Napisano 2 Listopad 2012 ,,Willysy,, holujące małe armaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 2 Listopad 2012 Share Napisano 2 Listopad 2012 ,,Willys,, w służbie w WP - 1947r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 2 Listopad 2012 Share Napisano 2 Listopad 2012 ,,Willys,, w jednej z jednostek KBW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 2 Listopad 2012 Share Napisano 2 Listopad 2012 Ćwiczenia na poligonie ,,Goślina,, KBW LegnicaDziękuję kolegom za uwagę.DODGE52 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 3 Listopad 2012 Share Napisano 3 Listopad 2012 Idzie zima :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.tommy Napisano 4 Listopad 2012 Autor Share Napisano 4 Listopad 2012 No ostatnie zdjęcia kolego bardzo fajne, a i te które wstawiłeś z rajdów są OK. Jeśli masz jakieś ciekawe historie dotyczące eksploatacji, obsługi, własnych udoskonaleń polepszających działanie i regulację tego auta to pisz śmiało, ja chętnie poczytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.tommy Napisano 4 Listopad 2012 Autor Share Napisano 4 Listopad 2012 a propo zimy :)zima to dobry czas, bo mozna ze spokojem dopracować auta :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.tommy Napisano 4 Listopad 2012 Autor Share Napisano 4 Listopad 2012 to mi wygląda na niemieckie oznaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 4 Listopad 2012 Share Napisano 4 Listopad 2012 berliński misiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 4 Listopad 2012 Share Napisano 4 Listopad 2012 A propos zimy moi Szanowni Koledzy wpadli na pomysł rajdu zimowego Bastogne 2012" w grudniu :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism Napisano 4 Listopad 2012 Share Napisano 4 Listopad 2012 zakladam ze nie na kolach ? pytam z ciekawosci bo chodz nie moge (praca) to mi sie marzy wyciorac willa zima Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 4 Listopad 2012 Share Napisano 4 Listopad 2012 Witam kolegów,W ostatnim swoim wpisie z dnia 2.11.2012 w wątku o ,,Willysie,, podziękowałem kolegom za uwagę, chcąc zakończyć swoje wpisy, ale przeglądając swoje bogate zbiory, mam 336 zdjęć z frontu wschodniego, zachodniego i dalekiego wschodu.Zdjęcia posegreguję /są pierwsze modele jeepa, Dodge, amfibia,CCKW i inne pojazdy/, w tym wątku tylko ,,Willys,,Mam nadzieję,że nie będzie żadnych złośliwości, podjazdów itp.Przeglądam wcześniejsze zdjęcia, chciałbym uniknąć powtórek.Proszę pamiętać, zdjęcia mają już wartość historyczną.A więc zima ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 4 Listopad 2012 Share Napisano 4 Listopad 2012 Kierowca ,,Willysa,, nie wyrobił .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 4 Listopad 2012 Share Napisano 4 Listopad 2012 ... i znalazł się w rowie / zima/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 4 Listopad 2012 Share Napisano 4 Listopad 2012 Przykry widok - co zrobić, wojna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 4 Listopad 2012 Share Napisano 4 Listopad 2012 Transport jeńca - ,,Willys,, /zima/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 4 Listopad 2012 Share Napisano 4 Listopad 2012 Opancerzony ,,Willys,, zimową porącdn.DODGE52 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.tommy Napisano 5 Listopad 2012 Autor Share Napisano 5 Listopad 2012 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 5 Listopad 2012 Share Napisano 5 Listopad 2012 Witam kolegów / nie tylko ,,Willysowców,,/Na zdjęciu nasz wspaniały pojazd - ,,Willys,,Obiecałem kolegom starszym i szczególnie młodszym podzielić się swoimi bogatymi zbiorami foto / zbieram informacje od 1964r. /Jest tego dość dużo, dzisiaj cały dzień segreguję zdjęcia i obrabiam do wymaganych wymiarów / ten kto obrabia większą ilość zdjęć, to wie ile to zajmuje czasu /Zdjęcia podzieliłem tematycznie:- Pisma - wycinki z gazet- Fabryka - zdjęcia z produkcji ,,Willysa,, i nie tylko- Msza - były auta używane przez kapelanów / 3szt/- Willys i Lotnictwo- Willys - najbogatszy zbiór- Normandia, Daleki wschód- Służba zdrowia- Polowe naprawy- Złom - tu niejednego ,,Willysowca,, zaboli serce.Szanowni koledzy, przeglądam dotychczasowe zdjęcia w wątku, niektóre już są, ale bardzo proszę o wyrozumiałość jeśli jakieś zdjęcie się zdubluje.Z góry dziękuję za wyrozumiałość.DODGE52 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 6 Listopad 2012 Share Napisano 6 Listopad 2012 Witam,Na początku kilka skanów kolorowych związanych z ,,Willysem,,na wesoło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 6 Listopad 2012 Share Napisano 6 Listopad 2012 Na temat tego wspaniałego pojazdu jest wiele różnego rodzaju komiksów, filmy wojenne i powojenne, ale nie wiem czy koledzy wiedzą - jest też melodia ,, Taniec de la Jeep,,.Po lewej stronie widoczne układy taneczne, muszą być ciekawe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 6 Listopad 2012 Share Napisano 6 Listopad 2012 Wklejam nuty tańca ,,Dance de la Jeep,,Może ktoś z kolegów odtworzy zapis nutowy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.