gaap Napisano 26 Maj 2008 Autor Share Napisano 26 Maj 2008 witam,jedne z pierwszych wykopkow w moim zyciu. nie licze wypraw za dzieciaka, choc wtedy tez co nieco sie znalazlo. podczas wczorajszej wyprawy udalo mi sie wydlubac kilka przedmiotow. niektore z nich jakos nie bardzo kojarza mi sie z jakimkolwiek zastosowaniem (olowiana pigula, czy niby-grot. Znalazlo sie tez kilka pociskow. Jesli ktos bylby w stanie okreslic kto z nich strzelal, bylbym bardzo wdzieczny. rzucilo by to troche swiatla na historie miejsca gdzie obecnie zyje.pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gaap Napisano 26 Maj 2008 Autor Share Napisano 26 Maj 2008 co to za kaliber? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gaap Napisano 26 Maj 2008 Autor Share Napisano 26 Maj 2008 kto z tego strzelal? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gaap Napisano 26 Maj 2008 Autor Share Napisano 26 Maj 2008 grot to czy nie grot? korozja stalowego precika w srodku wskazuje na niezbyt daleka historie. olowiana glowka wyglada jaka scinana jakims ostrym narzedziem. moje pierwsze przypuszczenie to ze mogl to byc grot o jakiejs recznej producji strzaly. macie jakies pomysly? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sławek1989 Napisano 26 Maj 2008 Share Napisano 26 Maj 2008 Chyba jednak nie da sie określić Z jakiej to pochodzi broni. Jeżeli to wogóle jest pocisk bo cos dziwnie ten placek wygląda:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czabak1 Napisano 26 Maj 2008 Share Napisano 26 Maj 2008 Ten ołowiany placek przypomina obciążnik do ubrań. Często na środku był widoczny napis PARIS".Ten wygląda na wytarty , ale spróbuj go go zwilżyc i popatrz pod światło , jeśli bedzie widać napis , to będzie to.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gaap Napisano 26 Maj 2008 Autor Share Napisano 26 Maj 2008 napisu zadnego niestety nie ma :(. a o jakich obciaznikach mowisz? jakis okres czy kto takie stosowal? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gaap Napisano 26 Maj 2008 Autor Share Napisano 26 Maj 2008 cos mi sie te fotki nit zamieszczaja..sprobujmy raz jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
havir Napisano 27 Maj 2008 Share Napisano 27 Maj 2008 ten grocik za maly na pion budowlany wiec moze pendullum? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.