leon_rybnik Napisano 24 Maj 2008 Autor Napisano 24 Maj 2008 Dzisiaj znalazłem takie cóś. Co to może być???
woytas Napisano 24 Maj 2008 Napisano 24 Maj 2008 wg mnie taka plyta do mocowania szyn kolejowych do podkladu...
leon_rybnik Napisano 24 Maj 2008 Autor Napisano 24 Maj 2008 też mi na to wygladało, tyle że daleko od jakij kolwiek lini kolejowej
woytas Napisano 24 Maj 2008 Napisano 24 Maj 2008 kiedys podklady mozna bylo kupic z kolei" wiec z tad napewno...
leon_rybnik Napisano 24 Maj 2008 Autor Napisano 24 Maj 2008 ok, dziękimoże następnym razem będzie lepiej
mietek Napisano 24 Maj 2008 Napisano 24 Maj 2008 Cos mi nawet swita iz pracownikom kolei przyslugiwal tez deputat drewna podkladowego.
woytas Napisano 24 Maj 2008 Napisano 24 Maj 2008 a one nasaczone abizolem czy innym swinstwem - ujjj az rura w piecyku bywala czerwona...
leon_rybnik Napisano 24 Maj 2008 Autor Napisano 24 Maj 2008 To fakt, paliły się całkiem nieźle.Pamiętam jak w Rudach rozpalaliśmy w kotle Tw 53 tymi podkładami, parowóz łapał ciśnienie bardzo szybko :)
Kuba_70 Napisano 24 Maj 2008 Napisano 24 Maj 2008 Rozpalales parowoz, a nie wiesz jak wyglada plytka do mocowania szyny? Gdzie znalazles ta plytke? W okolicach Rybnika, Rud, Raciborza bylo troche linii i bocznic waskotorowych. W tej chwili to malo sladow po tym zostalo...
leon_rybnik Napisano 24 Maj 2008 Autor Napisano 24 Maj 2008 Pisałem że też mi na takową wygląda, chciałem się upewnić.A z tym parowozem to stare i krótkie dzieje, niestety dość burzliwe losy towarzystwa przyjaciół rudzkiej wąskotorówkiskutecznie mnie zniechęciły do dalszej współpracy, chcieliśmy zrobić coś pozytecznego a skończyło sie na kłótniach.Niestety masz rację niewiele już tego zostało, przykre bo sama linia Racibórz Gliwice mogła by być nielada atrakcją turystyczną. Aż żal patrzeć na zniszczone budynki stacyjne, rozkradzine tory...A rzekomą płytkę znalazłem w lesie koło Zwonowic, leżała sobie ok 20 cm w glebie :) Pozdrawiam
Pytanie
leon_rybnik
Dzisiaj znalazłem takie cóś. Co to może być???
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.