Słuszny Napisano 20 Maj 2008 Autor Napisano 20 Maj 2008 Takie sobie zaleastwo lezało tam gdzie las sadzili.No to grzechem byłoby tego nie zabrac.A ze msc urodzajne w pozostałosci po WP to mam pytanie.Cóz to moze byc?
Słuszny Napisano 20 Maj 2008 Autor Napisano 20 Maj 2008 Takie sobie zaleastwo lezało tam gdzie las sadzili.No to grzechem byłoby tego nie zabrac.A ze msc urodzajne w pozostałosci po WP to mam pytanie.Cóz to moze byc?
HD1940 Napisano 21 Maj 2008 Napisano 21 Maj 2008 Myślę, że to trzpień do mocowania orczyka w wozie koinnym lub innej maszynie rolniczej.
wujekblacha Napisano 21 Maj 2008 Napisano 21 Maj 2008 Blisko, ale moim zdaniem raczej element poddanicy. Miejsce zaznaczyłem a wykonania były różne wynikające m.in. z zamożności gospodarza. Zamocowanie łańcucha jest osobnym zagadnieniem
Pytanie
Słuszny
Takie sobie zaleastwo lezało tam gdzie las sadzili.No to grzechem byłoby tego nie zabrac.A ze msc urodzajne w pozostałosci po WP to mam pytanie.Cóz to moze byc?
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.