Skocz do zawartości

Pod Dachem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!
Gratuluje trafienia.Jednej rzeczy tylko nie rozumiem:skad pomysł ze we Francji jest zakaz posiadania czy handlowania bagnetami??Rozumiem,jestes tam dwa lata to sporo czasu i pewnie poznałes przepisy wiec dlaczegop moj kumpel za kazdym razem jak jest w Paryzu przywozi mi jakiś bagnet?Kupuje je na giłdzie lub podczas aukcji,licytacji.Pracował równierz przy remontach domów i wszystko co stare,ciekawe pakował w torby i za 20euraków podawał do Polski.Nigdy nie było z tym problemów.A troche tych gadzetów podawał.jak jeszcze były granice,torby celnicy sprawdzali i szło dalej.Tam nie jest tak jak u nas ze przedmioty sprzed 1950 itd......Co do francuskiego prawa to maja gorzej w kwestii posiadania magazynków,jesli sie to nie zmieniło,nie moga miec wiecej niz 20szt pojemności (tak gdzieś czytałem) ale z cała reszta jest dużo prosciej i łatwiej niz u nas.

tak na targach staroci to jest i można kupić(chodzi o bagnety) ale zobacz an ebey niema tego wogóle,a no i Zandarmeria to troszke poucza ze handel jest zabroniony. a co do pzewozu to normalnie sie jedzie ,. Niestety ja sam nie jade wienc niemoge załadować auta gratami ,a staroci jest tu sporo tak jak pisze kolega ...Słuszny.. Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie