der_bartosz Napisano 25 Czerwiec 2008 Napisano 25 Czerwiec 2008 Pomiędzy warnikami a Dąbroszynem jest kilka kilometrów, o których konkretnie rejonach mówisz. Pozdrawiam Gorzów
perys Napisano 26 Czerwiec 2008 Napisano 26 Czerwiec 2008 Witam,wyjeżdżasz z K.w kierunku Dębna,skręcasz w prawo do lasu jak na fort w Sarbinowie,jedziesz ok.200-300 metrów prosto i tam dużo dużo można znaleźć,może i drobnica ale ile tego tam jest,aż Cię w krzyżu złamie od schylania się po fanty.P.S.tylko nikomu tego nie mów .
ekmir Napisano 20 Lipiec 2008 Napisano 20 Lipiec 2008 Witam.Nad Odrą jest miasto Kostrzyn, którego pełna nazwa to Kostrzyn n/O. A odmiana to - Kostrzyna, a nie Kostrzynia.Pozdrawiam
ejni Napisano 8 Grudzień 2008 Napisano 8 Grudzień 2008 Kolego der_bartosz pomiędzy Warnikami a Dąbroszynem jest zaledwie 2 km i tam zaraz za Warnikmi mozna kopac wychodza w idealnym stanie łuski a dalej mozna trafic zeczy z Bitwy pod Sarbinowem bo tam się kryli nie pamiętam czy Prusi czy Naploeon ale ktoś sie krył i mozna troszke nakopać tylko trzeba uwazac bo są takie jak by bagna ale zeczy np łuski w stanie bdb ;]
Sv Napisano 9 Grudzień 2008 Napisano 9 Grudzień 2008 Jak już wspomnieliście o Sarbinowie, to czy jeszcze trafiają się tam jakieś ciekawostki z bitwy prusko - rosyjskiej ( guziki, klamerki i itp. drobiazgi? )Sv
ejni Napisano 9 Grudzień 2008 Napisano 9 Grudzień 2008 Sv zalezy gdzie kopiesz znajomy za kazdym razem jak jedzie to coś jemu wyłazi jakies klamerki spinki itp. na wakacje znalazł klamre od pasa ozdobną i okucie od księgi ok XVI-XVIIw. oczywiscie kulki to podstawa ja trafiłem widelec z tamtego okresu przed wakacjami 2008.Pozdrawiam Ejni
Sv Napisano 12 Grudzień 2008 Napisano 12 Grudzień 2008 Będę musiał obadać tą okolicę na Święta. Wszak starło się tam kilkadziesiąt tysięcy wojska... Zadowoli mnie jakaś marna klamerka:)Sv
ejni Napisano 12 Grudzień 2008 Napisano 12 Grudzień 2008 Sv podaj swoje gg bo ja bd kopał w tych okolicach jakoś od 19 do 31 stycznia tak mysle ze sobie wybiore jakieś5 dni i pokopie może byśmy się umówili" i razem pokopali??
ejni Napisano 12 Grudzień 2008 Napisano 12 Grudzień 2008 mam pytanie co to są za budynki na czerwono i ten budynek na zielono?? bo w legędzie tego nie ma jak by ktoś nie wiedział to jest STALAG IIIc Alt-Drewitz czekam na odpPozdrawiam Ejni
ejni Napisano 13 Grudzień 2008 Napisano 13 Grudzień 2008 Feld a jak byś nie widział to wszytskie tam budynki są otoczone drutem kolczastym i miałęm na mysli ze STALAG to to wszystko a mnie interesują tylko te poszczegulne obiekty które zaznaczyłem a ich nie ma w legędzie ... te na czerwono to nie wiem czy to nasyp, płot czy, co to a na zielono to pierwszy raz widze budynek z kółkiem xD czekam na odp.Pozdrawiam Ejni
woytas Napisano 13 Grudzień 2008 Napisano 13 Grudzień 2008 na czerwono to wg mnie obwalowanie jakiegos magazynu z materialami niebezpiecznymi - mat wyb.
ejni Napisano 13 Grudzień 2008 Napisano 13 Grudzień 2008 hmm no bym się zgodził gdyby było to na poligonie ale w STALAGu?? czekam na dalsze odpowiedzi Pozdrawiam Ejni
feld Napisano 13 Grudzień 2008 Napisano 13 Grudzień 2008 Na obozach jenieckich,czesto były wydzielone tzw enklawy o szczególnym znaczeniu,które były szczególnie chronione .Były to miedzy innymi :magazyny wszelkiego rodzaju,areszt,baraki karne,a takze kuchnie.Moze to cos w tym stylu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.