Skocz do zawartości

IV Piknik Historyczno - Wojskowy w Hażlachu

Rekomendowane odpowiedzi

Stowarzyszenie Historyczno - Rekonstrukcyjne Śląsk Cieszyński" zaprasza na IV Piknik Historyczno - Wojskowy, który odbędzie się w Hażlachu w dniach 27 - 29 czerwca. Plan ramowy pikniku znajduje się na stronie www.shrsc.cieszyn.pl w dziale aktualności.

`
`
W związku z zeszłoroczną dyskusją co do całej imprezy, podaję kilka infromacji służących wyjaśnieniu kilku spraw.
Pierwsza kwestia dotyczy numeracji imprezy. W zeszłym roku toczyła się burzliwa debata na ten temat. A więc:
- w 2005 roku była pierwsza impreza o charakterze historyczno - wojskowym zwana wtedy wystawą",
- w 2006 roku został juz użyty termin piknik"; była to druga impreza w Hażlachu,
- w 2007 roku odbyła się trzecia impreza historyczno - wojskowa więc została nazwana III Piknikiem",
- w tym roku jest to czwarta impreza z tego cyklu więc została nazwana IV Piknikiem.
W latach następnych, jeśli impreza będzie dalej się odbywać, będzie nazywana Piknikiem z kolejnym numerem w tytule, czyli V, VI itd.

Następna kwestia dotyczy kultury na forum. Tu gorący apel do forumowiczów.
Zostały już użyte sformułowania wiejski festyn" itp. Jeśli komuś przeszkadza, że nie pochodzimy z dużego miasta, to wszelkie kąśliwe uwagi na ten temat proszę zachowac dla siebie. Po co zaśmiecać forum?

Następna kwestia to uwagi krytyczne. Zawsze bardzo chętnie przyjmujemy wszelkie konstruktywne i obiektywne uwagi, staramy się o jakość, a nie o ilość",ale jak narazie mamy na to wciąż bardzo skromne środki.

I na koniec prośba, aby każdy, kto chce pomógł nam choć troszkę, zamiast obrzucać nas błotem, co miało już miejsce na forum i to nie raz.

Proszę forumowiczów, aby to co zostało napisane powyżej nie zostało potraktowane jako zaczepka, czy pewnego rodzaju iskra na proch, tylko prośba o pewną dozę wyrozumiałości i chociaż znikomą cząstkę szacunku, bo naprawdę się staramy. Mam nadzieję, że można liczyć na moderatorów.

Dziękuję i pozdrawiam,
za zarząd SHR Śląsk Cieszyński"
Tomasz Miechowski, stabsfeldwebel der FG.

• 1 month later...
Witam serdecznie Stowarzyszenie Historyczno - Rekonstrukcyjne ,, ŚLĄSK CIESZYŃSKI , które to postanowiło z organizować i zaprosić wszystkich miłośników GRH na IV PIKNIK HISTORYCZNO - WOJSKOWY , a wszystko ma się odbywać w miejscowości HAŻLACH w dniach 27 - 29 czerwca AD 2008. Jakby nie patrzeć, sam teren i położenie Hażlacha sprzyja warunkom aby w takim miejscu organizować rekonstrukcje historyczne okresu II wojennego. Wszystkim uczestnikom w tym IV pikniku historycznym życzę jak najlepszej rekonstrukcji , super zabawy no i oczywiście satsyfakcji za wniesiony wysiłek,co da Wam wszystkim radość i dumę. Przepraszam i wybaczcie iż nie mogę tam być razem z Wami,jak już wiecie , stało sie to nie z mojej własnej woli i winy.Żona była skłonna zabukować mi bilet na Katowice,ale cóż z tego,szanse zerowe.Kto mnie wpóści na pokład z moimi klamotami.
,, Kto zdoła wstrzymać strumień w biegu ? , Czyż jest na świecie taka broń ?."
To Wy jesteście tym strumieniem w biegu i , każdą rekonstrukcję historyczną czyńcie jak najlepiej .

Pozdrawiam serdecznie AK - Wilczur

Witam!
Melduję się jako pierwszy z małą fotorelacją umieszczoną pod tym linkiem http://italeri.fotosik.pl/albumy/460652.html Duże podziękowania dla SHR Śląsk Cieszyński za zaangażowanie i poświęcenie włożone w organizację. Pozdrowienia dla 4-go Pułku Strzelców Podhalańskich i 101-ej Screaming Eagles z Cieszyna no i dla Tomka, stabsfeldwebela der FG.

Wybaczcie Panowie ale nie chce mi sie tego przeklejac powtórnie
Tu jest kilka fotek z Haźlacha z zeszłego weekendu,
http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?p=328590#328590
fotki otwierają sie bez potrzeby zalogowania.
Pozdr.Argo

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie